Οικόπεδα με ''αντρική'' θέα

28.11.2001
Από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η Εταιρεία Θεάτρου "Δόλιχος" και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας παρουσιάζουν ,για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ "Οικόπεδα με Θέα", στο θέατρο Πορεία. Ένα έργο δηκτικό, σπαρακτικό που δείχνει τη ζωή απογυμνωμένη από ιδεαλιστικές προφάσεις, ένα έργο αμιγώς αντρικό.
Από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η Εταιρεία Θεάτρου "Δόλιχος" και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ "Οικόπεδα με Θέα", στο θέατρο Πορεία. Ένα έργο δηκτικό, σπαρακτικό που δείχνει τη ζωή απογυμνωμένη από ιδεαλιστικές προφάσεις, ένα έργο αμιγώς αντρικό.

Το έργο
Σικάγο 1983. Βρισκόμαστε σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο. Ενας διαγωνισμός πωλήσεων βρίσκεται κοντά στο τέλος του. Στους τέσσερις πωλητές απομένουν λίγες μόνο μέρες ώστε να πάρουν μια καλύτερη θέση στον πίνακα, όπου αναγράφονται οι πωλήσεις του καθενός. Ο πρώτος θα κερδίσει μία Κάντιλακ, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια κρέατος, ενώ οι δύο τελευταίοι θα απολυθούν.

Οι συντελεστές
Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Δημήτρης Τάρλοου, τη σκηνοθεσία ο Στάθης Λιβαθινός, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου, τη μουσική ο David Lynch και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Βοηθός σκηνοθέτη η Ερι Κύργια.
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καταλειφός, Δημήτρης Τάρλοου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Άρτο Απαρτιάν, Γιώργος Κέντρος, Γιώργος Μακρής, Ανδρέας Νάτσιος.

Ο συγγραφέας
Ο Ντέιβιντ Μάμετ γεννήθηκε το 1947 στο Σικάγο. Θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, ηθοποιός και δοκιμιογράφος, ίδρυσε το 1984 το New Theater Company. Τα κυριότερα έργα του είναι: "Σεξουαλικές διαστροφές στο Σικάγο", "Αμερικάνικος βούβαλος", "Μια ζωή στο θέατρο", "Οικόπεδα με θέα", "Κρυπτογράφημα".
Από το 1981 γράφει σενάρια για τον κινηματογράφο, ενώ έχει διακριθεί με τα βραβεία Πούλιτζερ (1984), Οσκαρ σεναρίου (1986), Τόνι (1987).