Ο Οδυσσέας γυρίζει... στο Βασιλικό Θέατρο

19.11.2001
Μια κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το έργο "Οδυσσέα, γύρισε σπίτι", ανεβάζει το Κ.Θ.Β.Ε. την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο σκηνή "Μελίνα Μερκούρη". Το έργο, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, είναι μια διακωμώδηση της υποκρισίας που γεννά το πάθος για εξουσία.
Μια κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το έργο "Οδυσσέα, γύρισε σπίτι", ανεβάζει το Κ.Θ.Β.Ε. την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο σκηνή "Μελίνα Μερκούρη".
Το έργο, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, είναι μια διακωμώδηση της υποκρισίας που γεννά το πάθος για εξουσία.

Ο Οδυσσέας Λαερτιάδης, ήρωας του Β' Τρωικού Πολέμου, φτάνει μαζί με τους εξουθενωμένους συντρόφους του στο νησί της Κίρκης. Εκεί συναντά μια από τις παλιές του ερωμένες, την Νεφέλη, που του λέει ότι ο θρύλος του έχει γίνει γνωστός σε όλο το νησί. Θέλοντας να απολαύσει τις τιμές, που νομίζει ότι τον περιμένουν, ο Οδυσσέας ξεχνά την Ιθάκη και δίνει εντολή στον πιστό του σύντροφο, Λύσσανδρο, να κάψει το καράβι τους. Οι σύντροφοί του όμως, τον μισούν και στασιάζουν για πολλοστή φορά εναντίον του. Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τον Οδυσσέα να απογυμνώσει τον εαυτό του και τότε τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή...

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιώργου Ασημακόπουλου, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Κομνηνού και οι φωτισμοί του Γιώργου Ταρκάση.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ολγα Αλεξανδροπούλου, Κώστας Ίτσιος, Παντελής Καλπάκογλου, Νίκος Καπέλιος, Χρύσα Καψούλη.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
Παραστάσεις:
Τετάρτη, Σάββατο 18.00-21.00
Πέμπτη, Παρασκευή 21.00
Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 5000, 3000 (φοιτητικό)