Ο Αυγερινός κι η Πούλια φωτιζουν τη φετινή χρονιά

21.10.2009
«Ο Αυγερινός και η Πούλια» θα κάνουν τη φετινή θεατρική χρονιά πιο φωτεινή για τα παιδιά. Οι μαγικές σβούρες και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, έρχονται να διηγηθούν από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου,
«Ο Αυγερινός και η Πούλια» θα κάνουν τη φετινή θεατρική χρονιά πιο φωτεινή για τα παιδιά. Οι μαγικές σβούρες και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, έρχονται να διηγηθούν από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ένα υπέροχο ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι τη χρονιά που είναι και το παγκόσμιο έτος Αστρονομίας.

Ήταν και δεν ήταν, σε ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα, ένα κορίτσι, η Πούλια. Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Αυτή η γυναίκα είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό , το φύλακα άγγελό της . Όμως η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα και έχει άλλα σχέδια. Ο Αυγερινός θα προστατέψει την Πούλια και οι δυο τους θα βρεθούν μακριά.
Κάποια στιγμή τα παιδιά θα ζήσουν μια μαγική μεταμόρφωση αλλά θα συνεχίσουν μαζί. Η αλήθεια και η αδερφική αγάπη αυτών των δυο παιδιών θα νικήσει το κακό και θα τα οδηγήσει να λάμψουν στον ουρανό σαν τα δυο φωτεινά αστέρια που ακόμα μας φωτίζουν , τον Αυγερινό και την Πούλια.

Οι δημιουργοί των παραμυθιών «Η Ξυλένια Κούκλα» και «Σίτος Σιταράκις ,αυτός ο Μεγάλος μικρός» παρουσιάζουν το παραμύθι που έρχεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε , και γνώρισε δεκάδες παραλλαγές. Είναι το παραμύθι που γνωστοί παραμυθάδες απ’ όλο τον κόσμο ξαναζωντάνεψαν κι ανάμεσα τους και οι αδερφοί Γκριμ γράφοντας το «Αδερφός και Αδερφούλα». Τα παιδιά, στην παράσταση, θα μπουν στον κόσμο μιας έναστρης νυχτιάς, καθώς αστεράκια θα προβάλουν μαγικά παντού.

Μια μεγάλη έκπληξη και αποκάλυψη της παράστασης είναι η μουσική της. Τα παιδιά θα απολαύσουν τον άγνωστο ,στους πολλούς , κύκλο τραγουδιών του υπέροχου Μωρίς Ραβέλ , βασισμένο σε ελληνικά δημοτικά τραγούδια!

Info

Τι: Παράσταση «Ο Αυγερινός κι η Πούλια»

Που: θέατρο Αθηνών-Παιδική σκηνή, Βουκουρεστίου 10

Πότε: Κάθε Κυριακή 11:15 και 15:00

Πρεμιέρα Κυριακή 25 Οκτωβρίου