Το Χρονικό της Μνήμης στο Αέναον

22.11.2001
Η πρώτη ατομική έκθεση της Κατερίνας Δραμιτινού με τίτλο "Χρονικό της Μνήμης", εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης "Αέναον". Για την δουλειά της αυτή ο Κυριάκος Κατσουράκης γράφει: "ο κόσμος στα έργα της Δραμιτινού υπάρχει στο πρώτο επίπεδο, είναι ορατός και αναγνωρίσιμος. Είναι κυρίως τοπία με λίγες παραλλαγές, ένα δέντρο σε πέτρινο περιβάλλον και μια κατηγορία με ζωγραφισμένα χάρτινα πλοία, σε επίσης πέτρινα τοπία.
Η πρώτη ατομική έκθεση της Κατερίνας Δραμιτινού με τίτλο "Χρονικό της Μνήμης", εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης "Αέναον".
Για την δουλειά της αυτή ο Κυριάκος Κατσουράκης γράφει: "ο κόσμος στα έργα της Δραμιτινού υπάρχει στο πρώτο επίπεδο, είναι ορατός και αναγνωρίσιμος. Είναι κυρίως τοπία με λίγες παραλλαγές, ένα δέντρο σε πέτρινο περιβάλλον και μια κατηγορία με ζωγραφισμένα χάρτινα πλοία, σε επίσης πέτρινα τοπία. Εχει δουλέψει κι άλλες ενότητες σε κλειστούς χώρους σε σχεδόν τα ίδια συμβολικά θέματα. Όλα μαζί φτιάχνουν έναν κόσμο επαναληπτικό.
Η Δραμιτινού νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των ζωγράφων που απλώνουν το χρώμα στην επιφάνεια, χωρίς εξάρσεις σε σημεία, σαν να αφηγείται. Κι έχει την γλυκύτητα της αφήγησης, σαν να εξιστορεί κάποιο παραμύθι ... "
Επίσης, ο ζωγράφος Ανδρέας Καράμπελας γράφει: "Η ζωγραφική της Κατερίνας Δραμιτινού επιβεβαιώνει την συναισθηματική προσέγγιση του καλλιτέχνη στο έργο του. Βιωμένη, χωρίς περιττά φιλολογικά στοιχεία, απλή και επίμονη. Μια ζωγραφικής που μας προετοιμάζει για μια δημιουργική και γεμάτη έκπληξη συνέχεια".

Η Κατερίνα Δραμιτινού γεννήθηκε πριν από είκοσι έξι χρόνια στο Ρέθυμνο. Αρχισε ζωγραφική με το ζωγράφο και καθηγητή της ιστορίας τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης Φρίξο Θεοδοσάκη. Συνέχισε στο εργαστήρι ζωγραφικής του Νίκου Στέφου με δασκάλους τους Βασίλη Διονυσόπουλου, Νίκο Χριστοφοράκη και Νίκο Στέφο. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Η πρώτη της ατομική έκθεση περιλαμβάνει 26 έργα (μικτής τεχνικής) μεσαίου μεγέθους.

Διάρκεια έκθεσης: 3- 15 Δεκεμβρίου
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα 18.00- 21.30, Τρίτη - Σάββατο: 10.00-14.00, 18.00- 21.30