Το έργο του Νικήτα Φλέσσα στη Σκουφά

20.10.2009
Η Γκαλερί Σκουφά έχει την τιμή να παρουσιάζει απο τις 20 Οκτωβρίου έως της 7 Νοεμβρίου το έργο της τελευταίας πενταετίας του γνωστού ζωγράφου Νικήτα Φλέσσα.
Η Γκαλερί Σκουφά έχει την τιμή να παρουσιάζει απο τις 20 Οκτωβρίου έως της 7 Νοεμβρίου το έργο της τελευταίας πενταετίας του γνωστού ζωγράφου Νικήτα Φλέσσα. Ο καλλιτέχνης φέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια αδιάλειπτης εικαστικής παρουσίας με 26 ατομικές εκθέσεις.

Πρόκειται για έργα κυρίως μεγάλων διαστάσεων, όπου ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται εκ νέου κάποια από τα αγαπημένα του θέματα, όπως τα αινιγματικά κόκκινα πορτραίτα και τις νεκρές φύσεις, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο. Στα έργα αυτά, ανιχνεύεται με σαφήνεια η πρόθεση του, όχι απλώς να μιλήσει μεγαλόφωνα για τη ζωή, τη φύση και τον έρωτα, αλλά να τα υμνήσει όλα αυτά, με ένα εκρηκτικό δοξαστικό.

Ο Φλέσσας ζωγραφίζει με αυγοτέμπερα, μια αρχαία τεχνική, γνωστή κυρίως από τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Αξιοποιώντας την ένταση της υπερβολικής μεγέθυνσης και μια εκτυφλωτική αλλά πάντα αρμονική παλέτα, ο Φλέσσας υπονομεύει ολοκληρωτικά την ψευδαίσθηση του ρεαλισμού.Ο Νικήτας Φλέσσας, έχοντας αφομοιώσει δημιουργικά τα ουσιαστικότερα στοιχεία της σύγχρονης τέχνης, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι υπηρετεί με συνέπεια το προσωπικό του ιδίωμα με σταθερά ποιοτικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο.

Info
Τι: Έκθεση «Η ένταση της φωνής»
Που: Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι
Πότε: 20 Οκτωβρίου- 7 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα-Σάββατο 10.00-15.30, Τρίτη-Πέμπτη-Παρ 17.30-21.00, Τετάρτη 18.00-21.00. Εγκαίνια: Τρίτη 20 Οκτωβρίου, 19:30