Στο θέατρο Εξαρχείων είναι "Πολύ Καλά!"

19.10.2009
Το «Πολύ καλά!» ανεβαίνει για 2η συνεχή χρονιά, από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Εξαρχείων, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι.
Το «Πολύ καλά!» ανεβαίνει για 2η συνεχή χρονιά, από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Εξαρχείων, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι. Έργο συγκινητικό αλλά και πολύ διασκεδαστικό, αγγίζει τον θεατή με την ευαισθησία και το χιούμορ του, μέσα από μια ιδιαίτερα σύγχρονη φόρμα.

Εγκωμιαστικότατες κριτικές και βραβεία σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο υποδέχτηκαν το το πιο πρόσφατο έργο της σύγχρονης Αμερικανίδας Λίζας Κρον, που αναφέρεται με τρυφερό αλλά και παιχνιδιάρικο τρόπο στις σχέσεις μάνας - κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια, την κοινωνία και τον ρατσισμό. Επίσης ο Έντουαρντ Άλμπι δήλωσε: «Το «Πολύ καλά!» της Λίζας Κρον είναι ένα εξαιρετικό έργο - πολύ αστείο αλλά και πολύ σοβαρό. Το κοινό που θα το παρακολουθήσει χωρίς προκαταλήψεις εγγυώμαι ότι θα νιώσει βαθύτατη ικανοποίηση.»

Η Λίζα Κρον-που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θέατρο Εξαρχείων- είναι ηθοποιός αλλά και πολυβραβευμένη συγγραφέας της νέας γενιάς (βραβεία OBIE, Bessie, GLAAD Media και L.A.Dramalogue), με πολλές κωμωδίες στο ενεργητικό της, και ιδρυτικό μέλος του επιτυχημένου θεατρικού σχήματος Five Lesbian Brothers (βραβεία OBIE και Bessie). Έχουν δημοσιευτεί πολλά έργα της και διδάσκει θεατρική γραφή στο Yale.

Ηρωίδα του «Πολύ καλά!» είναι η ίδια η Κρον, που νομίζει ότι έχει γράψει ένα «πολύ σοβαρό έργο για ζητήματα ψυχικής και σωματικής υγείας». Όμως έχει κάνει το μοιραίο λάθος της να κουβαλήσει επί σκηνής, ως ζωντανό παράδειγμα, τη μητέρα της (μαζί με μια γωνιά του σπιτιού της), «έναν απίστευτα ενεργητικό άνθρωπο παγιδευμένο σ’ ένα ανήμπορο κορμί».

Καθώς η καημένη η Λίζα προσπαθεί να αφηγηθεί τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια που η ζωή της κυριαρχείται από κοινωνικούς αγώνες και φοβερές αλλεργίες, και πώς η ίδια τις ξεπέρασε κι έγινε καλά, η τρομερή Μαμά (με τη μεγάλη αντιρατσιστική δράση στο παρελθόν) κερνάει το κοινό κουλουράκια, πιάνει φιλία με τους ηθοποιούς του θιάσου, και γενικά αποδιοργανώνει την παράσταση με τις αθώες (;) παρεμβάσεις της. Σ’ αυτό συμβάλλει και μια παλιά συμμαθήτρια που βασάνιζε τη Λίζα στο δημοτικό, η οποία κάθε τόσο ορμάει απρόσκλητη στην παράσταση. Στο μεταξύ οι ηθοποιοί αποφασίζουν ότι προτιμούν τη συντροφιά της Μαμάς απ’ το έργο της Λίζας, βγαίνουν από τους ρόλους τους κι επαναστατούν.

Μ’ αυτά και με άλλα πολλά, το προσεκτικά οργανωμένο θεατρικό οικοδόμημα της Λίζας τινάζεται στον αέρα, καθώς η ίδια αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το μυστικό για να είναι κανείς καλά κρύβεται στην ικανότητά μας να αποδεχτούμε τους άλλους και ν’ αγκαλιάσουμε τις αντιφάσεις της ζωής.

Οι εκπλήξεις κι οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη στο ιδιαίτερα εφευρετικό, αυτοβιογραφικό έργο της Κρον, μια κωμωδία ξεκαρδιστική αλλά και τρυφερή, για τις σχέσεις μάνας- κόρης, την παιδική ηλικία και την οικογένεια, την κοινωνία και τον ρατσισμό.

Info

Τι: Παράσταση «Πολύ καλά»

Που: θέατρο Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους 69, Εξάρχεια

Τηλ: 2103300879

Πότε: Τετάρτη ,Κυριακή 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή , Σάββατο 21.00

Πρεμιέρα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 21:00