Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Ν. Κούρκουλου

06.11.2001
Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Νίκου Κούρκουλου από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κούρκουλος θα εξαντλήσει όλη τη θητεία του και κατόπιν η θητεία θα ανανεωθεί. "Το θεωρώ αδιανόητο και δεν το συζητώ καθόλου" είπε χθες ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Νίκου Κούρκουλου από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κούρκουλος θα εξαντλήσει όλη τη θητεία του και κατόπιν η θητεία θα ανανεωθεί.
"Το θεωρώ αδιανόητο και δεν το συζητώ καθόλου" είπε χθες ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σημειώνουμε ότι διάγνωση για σοβαρή ασθένεια αναγκάζει τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Νίκο Κούρκουλο, να παραμείνει στο Λονδίνο για θεραπεία που αναμένεται να διαρκέσει 2-3 μήνες. Η διάγνωση των Βρετανών γιατρών μιλούσε για όγκο στο ρινοφάρυγγα, μη μεταστάσιμο και σε αρχικό και ιάσιμο στάδιο.
Ο υπουργός Πολιτισμού διευκρίνισε ότι η τοποθέτηση του Κώστα Τσιάνου στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασισθεί από το 1999, αλλά ο ίδιος είχε δισταγμούς. Τώρα που οι δισταγμοί ήρθησαν ανακοινώθηκε η τοποθέτηση. Ο κ. Βενιζέλος έστειλε στον Νίκο Κούρκουλο τις ευχές του και την αγάπη του και συμπλήρωσε: "Τον περιμένουμε να επιστρέψει σύντομα κοντά μας".

Ο Νίκος Κούρκουλος έχει ήδη αποφασίσει την αποζημίωση των ηθοποιών που επρόκειτο να μετάσχουν στον "Ριχάρδο Γ" του Σαίξπηρ. Η παράσταση -στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο 67χρονος ηθοποιός μετά από δεκαετή απουσία- αναβλήθηκε λόγω της έναρξης εργασιών ανακαίνισης της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.
Η δεύτερη παράσταση που είχε προγραμματιστεί να ανέβει στην Κεντρική Σκηνή, ο "Πέερ Γκιντ" του Ιψεν σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, αναζητεί ακόμα στέγη.
Κανονικά θα γίνει, στις 23 Νοεμβρίου, η πρεμιέρα του "Μιζερέρε" του Παναγιώτη Πασχίδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου στη σκηνή Κοτοπούλη-Ρεξ.