Τέχνη στον Πόρο

18.06.2007
Η γκαλερί Citronne στο λιμάνι του Πόρου ξεκίνησε τη δεύτερη καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο, με τα εγκαίνια την ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Δημοσθένη Κοκκινίδη που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουλίου

Η γκαλερί Citronne στο λιμάνι του Πόρου ξεκίνησε τη δεύτερη καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο, με τα εγκαίνια την ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Δημοσθένη Κοκκινίδη που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουλίου. Ο καλλιτέχνης, δάσκαλος και διανοούμενος, με μια δυναμική παρουσία στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα τα τελευταία 50 χρόνια, παρουσιάζει την πιο πρόσφατη δουλειά του με μυθολογικές και μεταφυσικές αναφορές και μια διάχυτη λιτότητα. Ο Κοκκινίδης αφήνει ιδέες και αφηγήσεις να εννοηθούν.

Οι πίνακές του δεν αναφέρονται στην οπτική πραγματικότητα, είναι έντονες εικόνες που αντανακλούν τον αναστοχασμό του καλλιτέχνη πάνω στο έργο και τη ζωή του. Οπως λέει ο ίδιος, στόχος του είναι να καταδείξει την «αρχέγονη και αινιγματική σχέση μας με τη θάλασσα, το υπαρξιακό αδιέξοδο και τον φόβο της θνησιμότητάς μας, καθώς και την ακινησία ως τρόπο ενατένισης του χρόνου». Οι πίνακές του δεν είναι παράθυρα προς τον κόσμο, αλλά καθρέφτες.

Την έκθεση του Δημοσθένη Κοκκινίδη επιμελήθηκε η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Citronne, Τατιάνα Σπινάρη. Η.Γ-Σ.

[info]
Citronne, τηλ.: 22980 22401, 6979 989684, [email protected]