Κιμούλης και Μαρκουλάκης στο «Σλουθ»

15.10.2009
Μαρκουλάκης στο ρόλο του νεότερου άνδρα, του Μίλον Τιντλ, αποτελούν ένα εκρηκτικό θεατρικό δίδυμο στο «Σλουθ» (Sleuth) του Άντονι Σάφερ (Anthony Shaffer).
Ο Γιώργος Κιμούλης στον ρόλο του μηχανορράφου Άντριου Γουάικ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ρόλο του νεότερου άνδρα, του Μίλον Τιντλ, αποτελούν ένα εκρηκτικό θεατρικό δίδυμο στο «Σλουθ» (Sleuth) του Άντονι Σάφερ (Anthony Shaffer).

Η μέχρι τελικής πτώσης σύγκρουση δύο ανδρών με έντονα στοιχεία χιούμορ, που έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας γυναίκας και την κοινωνική καταξίωσή τους, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στη θεατρική σκηνή του Θεάτρου Αθηνών (Βουκουρεστίου 10).

«Φτιαγμένο με τα υλικά του θρίλερ πάνω στον καμβά μιας ιστορίας εκδικητικού πάθους, το Σλουθ δίνει την αφορμή να ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας μια τελετή όπου συμπλέκονται τα στοιχεία του θεάτρου και της ζωής, της μυθοπλασίας και της πραγματικότητας. Οι δύο ήρωες-πρωταγωνιστές αυτής της τελετής συναινούν σ΄ένα παιχνίδι που έχει άλλοτε καρναβαλικό κι άλλοτε απλώς κανιβαλιστικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού οι ρόλοι τους εναλλάσσονται, οι ταυτότητές τους ανατρέπονται. Ο θύτης γίνεται θύμα και το αντίστροφο. Το μίσος αποδεικνύεται το άλλο πρόσωπο της αγάπης. Η σκηνή αναδεικνύεται όχι απλώς ο καθρέφτης, αλλά η συμπυκνωμένη μεταφορά του κόσμου.

Ο Άντονι Σάφερ, από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους της Βρετανίας, κατέκτησε παγκόσμια φήμη με το θεατρικό έργο του «Σλουθ», το οποίο σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του '70. Το «Σλουθ» παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 παραστάσεις στο Μπροντγουέι. Κέρδισε το Βραβείο Τόνι, το 1970. Δυο χρόνια αργότερα, διασκευάστηκε και για τον κινηματογράφο, και ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Μάνκιεβιτς (Joseph Mankiewicz) το έκανε ταινία με τον Μάικλ Κέιν (Michael Caine) στο ρόλο του Μίλον Τιντλ, και τον Σερ Λόρενς Ολίβιε (Sir Laurence Olivier) στο ρόλο του Άντριου Γουάικ.

Ο Ολιβιέ κέρδισε το βραβείο των Κινηματογραφικών Κριτικών της Νέας Υόρκης, και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το «Σλουθ» ήταν το πρώτο ώριμο έργο του Σάφερ, που προηγουμένως είχε διατελέσει δικηγόρος και διαφημιστής. Το σενάριο του Σάφερ διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη το 2007 ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τον Michael Caine πια, στο ρόλο του Αντριου Γουάικ και τον Τζουντ Λο του Μιλο Τιντλ, σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα.

Το «Σλουθ» έχει στο παρελθόν παρουσιαστεί και στην Ελλάδα από αρκετά θεατρικά σχήματα με σημαντική εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Ανάμεσα στις ελληνικές παραστάσεις του «Σλουθ» θυμίζουμε την παράσταση με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Χορν και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Info
Sleuth του Anthony Shaffer
Με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη
Σκηνοθεσία:
Βασίλης Παπαβασιλείου
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Σκηνικά -Κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμέ
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Μεταλληνός
Βοηθός Σκηνοθέτη : Νικολέτα Φιλόσογλου
Μετάφραση- Διασκευή: Βασίλης Παπαβασιλέιου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 9.15μ.μ.
Σάββατο στις 6.15μ.μ. (Λαϊκή απογευματινή) & στις 9.15 μ.μ.
Κυριακή στις 6.15μ.μ.(απογευματινή) & στις 9.15μ.μ.

Κάθε Πέμπτη οι θεατές άνω των 60 ετών καθώς και οι νέοι μέχρι 25ετών,με την επίδειξη ταυτότητας, θα πληρώνουν την αντίτιμο του φοιτητικού εισιτηρίου, ήτοι, 16€.

Τιμές εισιτηρίων: 25€ (Πλατεία Α), 22€ (Πλατεία Β), 16€ (Φοιτητικό)
20€ (Λαϊκή απογευματινή - Κάθε Σάββατο).