Τη ''Μέθοδο της Δεσποινίδος Μαργαρίτας'' ακολουθεί φέτος ο Γιώργος Μαρίνος

23.10.2001
Μετά τη "Λούλου" και την "Ξανθιά Φράουλα", ο Γιώργος Μαρίνος τολμά φέτος ένα ρόλο έκπληξη, αυτόν της "Δεσποινίδος Μαργαρίτας" του Ρομπέρτο Ατάιντε, έναν ρόλο που ερμήνευσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ελλη Λαμπέτη. Είναι η πρώτη φορά που ο ρόλος ερμηνεύεται από άνδρα ηθοποιό στην Ελλάδα και μάλιστα μετά την επιθυμία του ίδιου του συγγραφέα να παιχτεί από τον Γιώργο Μαρίνο.
Μετά τη "Λούλου" και την "Ξανθιά Φράουλα", ο Γιώργος Μαρίνος τολμά φέτος ένα ρόλο έκπληξη, αυτόν της "Δεσποινίδος Μαργαρίτας" του Ρομπέρτο Ατάιντε, έναν ρόλο που ερμήνευσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ελλη Λαμπέτη.
Είναι η πρώτη φορά που ο ρόλος ερμηνεύεται από άνδρα ηθοποιό στην Ελλάδα και μάλιστα μετά την επιθυμία του ίδιου του συγγραφέα να παιχτεί από τον Γιώργο Μαρίνο.

Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι μια δασκάλα που εκπροσωπεί την εξουσία και το εκπαιδευτικό σύστημα, μια δασκάλα που εκπροσωπεί το κάθε κατεστημένο. Δε διδάσκει τα παιδιά για να γίνουν καλύτερα, αλλά τα προετοιμάζει σαν εργαλεία του συστήματος και ταυτόχρονα τους αποκαλύπτει, μέσα από τον τρόμο, τον κόσμο που θα ζήσουν.

Η μετάφραση είναι του Κώστα Ταχτσή, ενώ τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Γιώργος Μιχαηλίδης.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Κατερίνας Καμπανέλλη.
Βοηθός σκηνοθέτης είναι η Γεωργία Σοφιανοπούλου.

Το έργο "Η Μέθοδος της Δεσποινίδος Μαργαρίτας" θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Κάππα την 17η Νοεμβρίου.
Παραστάσεις:
Τετάρτη-Σάββατο 21.15
Κυριακή 20.15
Τιμές εισιτηρίων: 6500, 3500 (φοιτητικό)