Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ''Ψεύτης''

15.10.2001
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παράσταση Αμλετ ο Β', ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θα συνεχίσει κι αυτό το χειμώνα στο Νέο Ριάλτο με την κωμωδία Μπίλλυ ο Ψεύτης των Κηθ Γουωτερχάους και Γουίλις Χωλ. Πρόκειται για ένα έργο ανθρώπινο και ταυτόχρονα εξωφρενικά κωμικό που μιλάει για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων, που από τη μία θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν και από την άλλη δεν τολμούν οι ίδιοι να ξεκόψουν, φοβούμενοι τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παράσταση Αμλετ ο Β', ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θα συνεχίσει κι αυτό το χειμώνα στο Νέο Ριάλτο με την κωμωδία Μπίλλυ ο Ψεύτης των Κηθ Γουωτερχάους και Γουίλις Χωλ. Πρόκειται για ένα έργο ανθρώπινο και ταυτόχρονα εξωφρενικά κωμικό που μιλάει για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων που από τη μία θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν και από την άλλη δεν τολμούν οι ίδιοι να ξεκόψουν, φοβούμενοι τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής.

Ο Μπίλλυ είναι ένας 17χρονος νεαρός, που ζει έξω από το Λονδίνο. Μέσα στο μυαλό του έχει κατασκευάσει έναν ολόκληρο κόσμο για να δραπετεύει από την πραγματικότητα. Το όνειρό του είναι να γίνει σεναριογράφος και να φύγει για το Λονδίνο. Αντί για αυτό όμως, καταλήγει να είναι αθεράπευτα ψεύτης και γίνεται θύμα των φαντασιώσεων του. Μια κωμωδία, χωρίς χειροπιαστά αστεία, στην οποία υποβόσκει συνεχώς ένα δραματικό στοιχείο.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Σάσα Καστούρα, Χρήστος Κελαντώνης, Ελένη Καψάσκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Μαρία Μανιμανάκη, Θέμις Πισσανίδου.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.
Παραστάσεις:
Τετάρτη-Κυρικακή 21.15
Σάββατο-Κυριακή: 18.15 (απογευματινή)
Τιμές εισιτηρίων: 6500, 4500 (φοιτητικό)