Η μαγεία του κινέζικου πολιτισμού

24.09.2001
Μια πρωτότυπη παράσταση που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ ελληνικού και κινέζικου Πολιτισμού και ταυτόχρονα υπογραμμίζει τη διαδοχή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008), θα δοθεί στο Ηρώδειο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το "Bravo China" ένα θέαμα το οποίο θα περιλαμβάνει κλασσικές και σύγχρονες νότες από ολόκληρη την Κίνα.
Πότε 3 Οκτωβρίου, 20.30
Που Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Εισιτήρια 30.000, 25.000, 20.000, 15.000 και 10.000 δρχ., προπωλούνται στο ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών (Σταδίου 4) και στα δισκοπωλεία Metropolis.

Μια πρωτότυπη παράσταση που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ ελληνικού και κινέζικου Πολιτισμού και ταυτόχρονα υπογραμμίζει τη διαδοχή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008), θα δοθεί στο Ηρώδειο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το "Bravo China", ένα θέαμα που θα περιλαμβάνει κλασικές και σύγχρονες νότες από ολόκληρη την Κίνα, οι οποίες θα ενωθούν αρμονικά μέσω της μουσικής και του χορού. Στην παράσταση θα συμμετέχουν δέκα καλλιτεχνικά σχήματα από την Κίνα, τα οποία θα συναντηθούν με τη Νανά Μούσχουρη, τον Μάριο Φραγκούλη και την χορευτική ομάδα Sinequanon.

Δεσπόζουσα θέση στο πρόγραμμα των Κινέζων κατέχει η μουσική του Tan Dun, ο οποίος βραβεύτηκε με το Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας "Τίγρης και Δράκος". Τη διεύθυνση της ορχήστρας ανέλαβε ο Hu Yong Yan, μαέστρος που έχει συνεργαστεί με καταξιωμένες ορχήστρες της Αμερικής και της Ευρώπης. Συμμετέχει η σοπράνο Huang Ying, γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την περσινή εμφάνισή της στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Βιέννης, δίπλα στον Placido Domingo και τον Michael Bolton. Ο χορευτής Huang Dou Dou, γνωστός για τις αέρινες, γεμάτες λυρισμό, αρμονία και χάρη, κινήσεις του, θα παρουσιάσει μια χορογραφία βασισμένη στην παράδοση του λαού του. Την παράσταση θα συνοδεύει μουσική από παραδοσιακά κινέζικα όργανα, που θα προσθέσουν ένα μοναδικό, εξωτικό ταξίδι στους αιώνες.

Η βραδιά θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί, την επομένη, από τα δύο μεγαλύτερα κανάλια της Κίνας, καθώς και σε άλλες 126 χώρες. H παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ανώνυμης Εταιρίας Προβολής της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και διοργανώνεται και με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού, Εξωτερικών και Τύπου της Κίνας.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Half Note Productions.