Διαχρονικές γεύσεις στο... ''Διαχρονικό''

19.09.2001
Ενα παραδοσιακά γραφικό σκηνικό θα αντικρίσει κανείς με την είσοδο του στο μεζεδοπωλείο ''Διαχρονικό'' στο Χαϊδάρι. Στεγασμένο σε δύο παλιά σπίτια της περιοχής τα οποία με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις μεταμορφώθηκαν σε ''κελάρι'', το μεζεδοπωλείο ''Διαχρονικό'' φιλοδοξεί να σας κάνει οπαδούς των κλασικών ελληνικών γεύσεων αλλά και πολλών πρωτότυπων πιάτων που δημιούργησαν οι ευφάνταστοι μάγειρες του.
Ενα παραδοσιακά γραφικό σκηνικό θα αντικρίσει κανείς με την είσοδο του στο μεζεδοπωλείο ''Διαχρονικό'' στο Χαϊδάρι. Στεγασμένο σε δύο παλιά σπίτια της περιοχής τα οποία με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις μεταμορφώθηκαν σε ''κελάρι'', το μεζεδοπωλείο ''Διαχρονικό'' φιλοδοξεί να σας κάνει οπαδούς των κλασικών ελληνικών γεύσεων αλλά και πολλών πρωτότυπων πιάτων που δημιούργησαν οι ευφάνταστοι μάγειρες του. Πραγματικά, ο χώρος με μεράκι διακοσμημένος θυμίζει επαρχιώτικο κελάρι. Διακοσμητικά highlights, τα τσουβάλια με τα όσπρια, οι πινακωτές και τα δοχεία με το λάδι, που παραπέμπουν κατευθείαν σε παλιές εποχές και σε βραδιές συντροφιά με φίλους και ''πλούσια'' εδέσματα.
Μια ματιά στον κατάλογο του ''Διαχρονικού'' θα σας πείσει για το απόλυτα ελληνικό χρώμα των γεύσεων του και μιά δοκιμή θα σας επιβεβαιώσει για το μεράκι και τη φροντίδα με τα οποία είναι φτιαγμένες. Μπορείτε να αρχίσετε με παραδοσιακή πρασοτυρόπια και τουςλαχανοντολμάδες, ενώ πολύ νόστιμο είναι και το πρωτότυπο μελιτζάνες σαγανάκι με τυριά. Από τους υπόλοιπους μεζέδες δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα τυρόλια, τους αρκούντως πικάντικους κολοκυθοκεφτέδες αλλά και τα πρωτότυπα πιάτα της Αμαρτίας, του Αλανιάρη, του Αλήτη και του Μπεκρή, των οποίων τα συστατικά δεν θα σας αποκαλύψουμε !
Αναφορικά με τα κύρια πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε, το ''Διαχρονικό'' διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ψητά στη σχάρα , ενώ ως hot spot των γεύσεων συστήνουμε το μοσχαράκι το μωραϊτικο. Η ''γλυκιά'' συνέχεια θα σας εκπλήξει ευχαριστα, με το παραδοσιακό άρωμα να βρίσκεται και στα επιδόρπια : Δοκιμάστε το κυδώνι και το μήλο στο φούρνο, ενώ εξίσου νόστιμα είναι η καρυδόπιτα, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και το σουφλέ σοκολά.
Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας, οι ιδιοκτήτες του ''Διαχρονικού'' προτείνουν Μαλαματίνα αλλά και χύμα Νεμέας κόκκινο, λευκό και ροζέ, ενώ γιαυτούς που επιμένουν στα εμφιαλωμένα κρασιά, η κάβα διαθέτει τα περισσότερα γνωστά.
Στο ''Διαχρονικό'' θα απολαύσετε ένα πλούσιο σε ελληνικές γεύσεις και αρώματα, δείπνο παρέα με καλή ρεμπέτικη μουσική.
Διαχρονικό : Ν. Πλαστήρα 32 Χαϊδάρι
Τηλέφωνο : 5815910
Ανοιχτά : καθημερινά από τις 8 μ.μ.
Τιμή κατ' άτομο : 4-5.000 δρχ.