''Πέρα'' για πολίτικες γεύσεις

06.09.2001
H πολίτικη κουζίνα, λόγω των πολλών ομοιοτήτων που έχει με τη δική μας, αποτελεί μια από τις αγαπημένες των Ελλήνων. Γεύσεις πλούσιες, μπαχάρια και πικάντικα αρώματα συνθέτουν ένα μωσαϊκό πιάτων που βρίσκουμε, πλέον, σε πολλά μέρη στην Αθήνα. Ενα από αυτά τα εστιατόρια είναι το ''Πέρα'', το οποίο εδώ και οκτώ χρόνια υποδέχεται τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας.
H πολίτικη κουζίνα, λόγω των πολλών ομοιοτήτων που έχει με τη δική μας, αποτελεί μια από τις αγαπημένες των Ελλήνων. Γεύσεις πλούσιες, μπαχάρια και πικάντικα αρώματα συνθέτουν ένα μωσαϊκό πιάτων που βρίσκουμε, πλέον, σε πολλά μέρη στην Αθήνα. Ενα από αυτά τα εστιατόρια είναι το ''Πέρα'', το οποίο εδώ και οκτώ χρόνια υποδέχεται τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας. Στο ''Πέρα'' θα βρείτε όλη τη γκάμα των πικάντικων γεύσεων σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει στη Μικρά Ασία. Η ατμόσφαιρα αποπνέει ζεστασιά και φιλοξενία, ενώ το σέρβις είναι ταχύ και εξυπηρετικό.
Η κουζίνα του Τempo παραπέμπει στις γεύσεις της Μικράς Ασίας. Ο κατάλογος με τα ορεκτικά ξεκινά με τα κρύα ταμπουλέ και μπουκιές από κοτόπουλο με κάρυ. Πολύ νόστιμη είναι και η πίτα Καισαρείας, που γίνεται με παστουρμά και τυρί, ενώ προχωρώντας στις σαλάτες ξεχωρίζει η τσοπάν με τα ερεθιστικά χρώματα από ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι. Από τα κυρίως πιάτα, πολύ γευστικό είναι το ντονέρ κεμπάπ του ''Πέρα :'' μιά σύνθεση από μοσχάρι, αρνί και πίτα. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε το μπιφτέκι από μοσχάρι, το αρνί αλλά και το παραδοσιακό γιαουρτλού κεμπάπ με κόκκινη σάλτσα, πίτα και γιαούρτι. Και μπορεί όλα τα παραπάνω να ακούγονται-ομολογουμένως-λίγο βαριά για το στομάχι, ωστόσο αφήστε χώρο και για τα-επίσης εμπνευσμένα από τη Μικρασιατική κουζίνα- επιδόρπια : Απολαύστε το κιουνέφε κανταϊφι και το καζάν ντιπί. Το δείπνο σας μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποια από τα κρασιά της κάβας αλλά και χύμα κόκκινο κρασί από τη Νεμέα.
Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, μιά επίσκεψη στο ''Πέρα'' θα σας εκπλήξει ευχάριστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης.
''Πέρα'' : Δεκελείας 20 Ν. Χαλκηδόνα
Τηλέφωνο : 2533896
Καθημερινά : 7.00 μ.μ. - 1.00 π.μ. εκτός Δευτέρας.