Θεατρικός χειμώνας: Τι θα δούμε

03.09.2001
Ο Τάσος Μπαντής σκηνοθετεί τη Σμαρούλα Γιούλη στο "Τρίγωνο" των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια. Ο Λευτέρης Βογιατζής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Νικαίτης Κοντούρη, το "Έβδομο Ρούχο" και το "Καθαροί Πια" ευτυχώς . . . συνεχίζονται. Ο Νίκος Κούρκουλος ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού με σκηνοθέτη τον κύριο Σλόμπονταν Ουνκόφσκι. Ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Γιώργος Κέντρος και ο Δημήτρης Τάρλοου ξανασμίγουν μετά τον "Αμερικάνικο Βούβαλο" και πάλι σε έργο του Μάμετ, αλλά αυτή τη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στάθη Λιβαθινού.
Ο Τάσος Μπαντής σκηνοθετεί τη Σμαρούλα Γιούλη στο "Τρίγωνο" των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια.
Ο Λευτέρης Βογιατζής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Νικαίτης Κοντούρη, το "Έβδομο Ρούχο" και το "Καθαροί Πια" ευτυχώς . . . συνεχίζονται, ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί την Κάτια Δανδουλάκη.

Ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Γιώργος Κέντρος και ο Δημήτρης Τάρλοου ξανασμίγουν μετά τον "Αμερικάνικο Βούβαλο" και πάλι σε έργο του Μάμετ, αλλά αυτή τη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στάθη Λιβαθινού.

Ο Νίκος Κούρκουλος ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού με σκηνοθέτη τον κύριο Σλόμπονταν Ουνκόφσκι.
Στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού "Αγάπης αγώνας άγονος" του Σαίξπηρ με τους ηθοποιούς του εργαστηρίου και δύο τραγωδίες του Σοφοκλή με τη Λυδία Κονιόρδου σε όλους τους ρόλους, σχεδόν.
Μιζερέρε στο Κοτοπούλη-Ρεξ, όπερα με τους Κούρκουλο (Άλκη) και Τρύπη.

Εφτά παραγωγές στο θέατρο Αμόρε για φέτος. Από το μύθο του Κυανοπώγωνα, σε τετράγλωσση σύνθεση παρακαλώ, έως τη "Διπλή απιστία" του Μαριβώ.

Τέσσερα έργα του Πίντερ στις αθηναϊκές σκηνές: "Ο Επιστάτης", "Η επέτειός μας", "Γυρισμός" και "Προδοσία".

"Σονέτα" του Σαίξπηρ, αλλά και "Νόρα" του Ίψεν επιλέγει ο Θόδωρος Τερζόπουλος. Στο δεύτερο πρωταγωνίστρια η Σοφία Χιλλ.

Ο Τάσος Παπανδρέου εγκαινιάζει το νέο του θέατρο με το έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου "Ο Έβρος απέναντι". Και το όνομα του θεάτρου Πειραιώς 115.

Δύο για Αθηναϊδα: "Λούλου" του Βέντεκιντ για τον Αντώνη Καλογρίδη και την αδερφή του Νατάσα και Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη.

"Αγαπητή Ελένα" μέχρι τον Ιανουάριο στο Επί Κολονώ και αμέσως μετά The curse of the starving class του Σαμ Σέπαρντ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκόττη.

Ο Γιώργος Μοσχίδης συμπρωταγωνιστεί με τον Αντώνη Καφετζόπουλο στην "Μεγάλη Επιστροφή του Μπορίς Σ.", ο Βασίλης Παπαβασιλείου "κατεβαίνει" στο Θέατρο Τέχνης με την "Ελένη" και ο Γιώργος Μαρίνος πρωταγωνιστεί στη "Δεσποινίδα Μαργαρίτα".

"Θαυματοποιός" και τα "Παιδιά ενός κατώτερου Θεού" και πάλι στη σκηνή, ενώ το "Σεσουάρ για Δολοφόνους" συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, όχι και φαρμακερή ελπίζουμε.

Αναλυτικά οι παραστάσεις του χειμώνα και οι θεατρικές επιχορηγήσεις.