"Τσινετσιτά" από τους Ρέππα- Παπαθανασίου!

03.11.2006
Ένα ξεκαρδιστικό musical, μία αστραφτερή υπερπαραγωγή, που θα μας ταξιδέψει στην Ιταλία του ’50, στα κινηματογραφικά στούντιο της Τσινετσιτά παρουσιάζουν στο θέατρο «Αλίκη» ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας.
Ένα ξεκαρδιστικό musical, μία αστραφτερή υπερπαραγωγή, που θα μας ταξιδέψει στην Ιταλία του ’50, στα κινηματογραφικά στούντιο της Τσινετσιτά παρουσιάζουν στο ανακαινισμένο θέατρο «Αλίκη» ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας. Μία ιστορία που διαδραματίζεται εκεί όπου η φαντασία με την πραγματικότητα συναντήθηκαν, αγαπήθηκαν και έδωσαν στο κοινό τη μαγεία του ιταλικού νεορεαλιστικού κινηματογράφου.

Η «Τσινετσιτά» είναι μία παράσταση με εκρηκτικούς πρωταγωνιστές, πολύ γέλιο, πολλή δράση και εντυπωσιακά εφέ σε εποχή Φελίνι: Πολύχρωμοι αγροί με παπαρούνες, μία piazza που σφύζει από ζωή, σπίτια φτωχά και αριστοκρατικές επαύλεις, μία αλάνα, μία φοντάνα με νομίσματα, χριστιανοί και ρωμαίοι, πόρνες και σταρλετίτσες, λιοντάρια και ελέφαντες, επί σκηνής. Διακόσια πολύτιμα κοστούμια, εικοσιπέντε εμπνευσμένα σκηνικά και πρωτότυπες κατασκευές, δημιουργήθηκαν για να μας προσγειώσουν στη Ρώμη, στο Κολοσσαίο και στα πεζοδρόμια της Βία Βένετο.

O Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας σκηνοθετούν και οδηγούν (με αλφαβητική σειρά) τη Μαρία Καβογιάννη, τον Κώστα Κόκλα, το Χρήστο Μάντακα, την Τζέση Παπουτσή κι ένα πλήθος εξαιρετικών ηθοποιών σε μια τρελή παράσταση.

Η Αφροδίτη Μάνου μελοποιεί τους στίχους και συνθέτει τη μουσική, που εμπνέει τον Φωκά Ευαγγελινό να δώσει ρυθμό και κίνηση με τη χορογραφία του σε όλη την καλλιτεχνική ομάδα.O Γιώργος Γαβαλάς ζωγραφίζει και χτίζει την πόλη που ζωντανεύει τα όνειρα, η Έβελυν Σιούπη ράβει και κεντάει τη φαντασία της στα κοστούμια και ο Λευτέρης Παυλόπουλος ρυθμίζει τους φωτισμούς.



Ημέρες και ώρες Παραστάσεων:
Την Τετάρτη μια παράσταση στις 20.00
Βραδινή: Πέμπτη / Παρασκευή / Σάββατο / Κυριακή στις 21.15
Απογευματινή: Σάββατο / Κυριακή στις 18.00

Τιμές εισιτηρίων: 30 Ευρώ, 18 Ευρώ