"Η γεύση του καπνού στο στόμα σου"

01.11.2006
Το θεατρικό έργο της Ιωάννας Λυμούρη-Φέτση "Η γεύση του καπνού στο στόμα σου" παρουσιάζει το Θέατρο Φούρνος. Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο με με έντονα τα στοιχεία του ψυχολογικού θρίλερ και τη δομή του film noir. Χαρακτηρίζεται από έναν ιδιότυπο σύγχρονο ρεαλισμό και αγγίζει το πρόβλημα της έλλειψης ενδοοικογενειακής επικοινωνίας και επαφής.
Το θεατρικό έργο της Ιωάννας Λυμούρη-Φέτση "Η γεύση του καπνού στο στόμα σου" παρουσιάζει το Θέατρο Φούρνος.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο με με έντονα τα στοιχεία του ψυχολογικού θρίλερ και τη δομή του film noir. Χαρακτηρίζεται από έναν ιδιότυπο σύγχρονο ρεαλισμό και αγγίζει το πρόβλημα της έλλειψης ενδοοικογενειακής επικοινωνίας και επαφής.

Οι ήρωες, πλάσματα πολύπλοκα και πολυσύνθετα, φιγούρες μοναχικές και απελπισμένες, προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μοίρα τους που εν τέλει τους συνθλίβει. Η επίγνωση του αναπόφευκτου και η υπαρξιακή τους αγωνία τούς οδηγεί εν τέλει στην απόγνωση και τις ακραίες λύσεις.

Η Υπόθεση:
Είκοσι επτά χρόνια πριν... ο Οδυσσέας γνωρίζεται με την Κάλια μια δεκαεξάχρονη Ιταλοεβραία σε ένα κακόφημο μπαρ του Βερολίνου. Μαζί κάνουν ένα παιδί, τον Αλέξη και η Κάλια γίνεται ηθοποιός.

Σήμερα... το ζευγάρι έχει χωρίσει. Η καριέρα της Κάλιας στο θέατρο είναι αστραφτερή, ο Οδυσσέας συνεχίζει να γράφει -όπως έκανε και τότε. Ο Αλέξης, είκοσι πέντε χρονών, εκδηλώνει ψυχικές διαταραχές και μια ασυνήθιστη ευφυΐα. Έτσι, ο γιατρός Φρανκ, φίλος του Οδυσσέα, αναλαμβάνει την παρακολούθηση της υγείας του Αλέξη, ο οποίος στο μεταξύ συνδέεται με την Ελβίρα, μια συμφοιτήτριά του από τη Δραματική Σχολή.

Ο έρωτας, τα μυστικά από το παρελθόν και η υποκειμενικότητα αναμειγνύονται με αρχέτυπα και πάθη και καθορίζουν τις σχέσεις ανάμεσα στους πέντε ήρωες, ενορχηστρώνοντας τον μοιραίο χορό τους.

Σκηνοθεσία: Άννα Χατζηχρήστου
Σκηνικά/κοστούμια: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Επιμέλεια μουσικής/ Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Χορογραφία/Κίνηση: Άννα Δασκάλου
Φωτισμοί: Κώστας Παπαναστασάτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Δασκάλου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Καραμολέγκος Μάνος, Κοντοπούλου Σταυρούλα, Παπαναστασόπουλος Σίμος, Ποτίδης Γιώργος, Χατζηχρήστου Άννα

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2006
Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Ώρα παράστασης: 21.00
Διάρκεια παράστασης: 90’
Τιμή εισιτηρίου : 17 € και 12 € (φοιτητικό)