Ο ήχος της τελευταίας καμπάνας

01.08.2001
Ενας νεαρός, στη τρυφερή ηλικία της εφηβείας, ακολουθεί το παράξενο πεπρωμένο του και βρίσκεται, παρά τη θέλησή του, σε ένα μοναστήρι, αντιμέτωπος με ακραίες καταστάσεις. Εκεί θα βιώσει τα πρώτα σεξουαλικά σκιρτήματα και θα προσπαθήσει να βρει απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματα που απασχολούν το νεανικό μυαλό του.
Ενας νεαρός, στη τρυφερή ηλικία της εφηβείας, ακολουθεί το παράξενο πεπρωμένο του και βρίσκεται, παρά τη θέλησή του, σε ένα μοναστήρι, αντιμέτωπος με ακραίες καταστάσεις.
Εκεί θα βιώσει τα πρώτα σεξουαλικά σκιρτήματα και θα προσπαθήσει να βρει απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματα που απασχολούν το νεανικό μυαλό του.
"Το μεγάλο μυστικό που θέλεις να μου πεις το ξέρω. Το κατάλαβα από την περίπλοκη διάταξη μερικών κελιών και από τη μεταξύ τους επικοινωνία. Είμαστε το μόνο μεικτό μοναστήρι. Με τέτοια διάταξη στα κελιά μας, η μοναδική δίοδος είναι η σάρκα. Καθημερινώς αμαρτάνουμε για να διασχίσουμε τη γήινη αίθουσα του Θεού. Μα το πέρασμα δεν είναι θεϊκό, είναι ανθρώπινο. Όσο βυθιζόμαστε στην ηδονή της σάρκας τόσο διαστρεβλώνεται ο νους μας και τελικά έχουμε γίνει νάνοι μπροστά στους ιερατικούς γίγαντες. Αυτό θέλουν, γιατί ένα καμένο κερί είναι ένα αποτύπωμα λατρείας, ενώ αντίθετα η νοητική φλόγα είναι η μόνη διαδρομή φωτός στο σκοτεινό λαβύρινθο του μυαλού."
Ένα σκανδαλώδες οδοιπορικό που θα προβληματίσει τον αναγνώστη, αφού πολλές φορές τα ερωτήματα της ύπαρξης δίνουν τη θέση τους στο μυστικισμό μέσα από την αναζήτηση του θείου.
Ο συγγραφέας, Διονύσης Λαγγούσης, τόλμησε να μεταφέρει στο βιβλίο του, Ο ήχος της τελευταίας καμπάνας, την αφήγηση του ρασοφόρου νεαρού δίνοντας, σε αυτή μυθιστορηματική πλοκή και αφήνοντας τα πάθη των ηρώων στην κρίση του αναγνώστη.

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Τίτλος: Ο ήχος της τελευταίας καμπάνας
Συγγραφέας: Διονύσης Λαγγούσης
Σελ.: 147
ISBN 960-393-669-3