Βάσανα που έχει ο έρωτας

13.07.2001
Η Λίντα είναι μία τυπική σύζυγος- νοικοκυρά, αφιερωμένη στον άνδρα της ψυχή τε και σώματι ... και δεν έχει κανένα παράπονο. Ισως γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν ζει πραγματικά, ότι απλά ικανοποιεί τις ανάγκες του άνδρα της και τίποτα παραπάνω. Κάνει μαθήματα οδήγησης όχι γιατί θέλει να μάθει να οδηγεί, αλλά για να μπορεί να πηγαίνει να παίρνει τον Ζίγκφριντ τα βράδια από κάποιο επαγγελματικό γεύμα, αν τυχόν πιει λίγο παραπάνω. Ο κόσμος "χάνεται" γι' αυτήν όταν βλέπει με τα ίδια της τα μάτια ότι την απατά. Οχι για πολύ όμως. Αμέσως ανακτά τις δυνάμεις της και παίρνει τη ζωή στα χέρια της.
Η Λίντα είναι μία τυπική σύζυγος- νοικοκυρά, αφιερωμένη στον άνδρα της ψυχή τε και σώματι ... και δεν έχει κανένα παράπονο. Ισως γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι στην πραγματικότητα δεν ζει, ότι απλά ικανοποιεί τις ανάγκες του άνδρα της και τίποτα παραπάνω. Κάνει μαθήματα οδήγησης όχι γιατί θέλει να μάθει να οδηγεί, αλλά για να μπορεί να πηγαίνει να παίρνει τον Ζίγκφριντ τα βράδια από κάποιο επαγγελματικό γεύμα, αν τυχόν πιει λίγο παραπάνω. Ο κόσμος "χάνεται" γι' αυτήν όταν βλέπει με τα ίδια της τα μάτια ότι την απατά. Οχι για πολύ όμως. Αμέσως ανακτά τις δυνάμεις της και παίρνει τη ζωή στα χέρια της. Εγκαταλείπει τον Ζιγκφριντ, νοικιάζει ένα διαμέρισμα και πιάνει δουλειά ως ξεναγός. Κάνει πολλούς καινούριους φίλους και αισθάνεται δυνατή και ικανή για οτιδήποτε. Ανακαλύπτει από την αρχή τα σκιρτήματα του έρωτα και τις τακτικές του, που ... από παλιά τις είχε ξεχάσει και συνειδητοποιεί ότι έτσι είναι ο έρωτας! Τυφλός και άκαμπτος, ρίχνει τα βέλη του χωρίς να σε ρωτήσει. Μέχρι που μια μέρα δεν το αντέχεις με τίποτα. Κι όμως περιμένεις με αγωνία το καινούριο του χτύπημα!
Γιατί "τίποτα δεν τελειώνει, όταν νομίζεις ότι τελειώνει και τίποτα δεν αρχίζει όταν νομίζεις ότι αρχίζει".
Απλή γραφή, καθημερινό ύφος, προσιτοί χαρακτήρες. Το "Βάσανα που έχει ο έρωτας" είναι ένα πολύ ευχάριστο μυθιστόρημα, ιδανικό για το καλοκαίρι και την παραλία, με κεντρικό θέμα ... τι άλλο τον Ερωτα!