Ασκήσεις ευαισθησίας

29.06.2001
Αν κάποιος έλεγε στην Κάτια ότι ο νεανικός της έρωτας θα είχε σχέση με τη δεκαοχτάχρονη κόρη της, εκείνη θα έβαζε τα γέλια. Μα η ζωή από ό,τι φαίνεται, διαθέτει περισσότερη φαντασία. Και να που τώρα καλείται να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα: τον παλιό της εραστή ερωτευμένο με την κόρη της, μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη, τη ζήλια του συζύγου, τα δικά της μπερδεμένα συναισθήματα. Και όλα αυτά στην κρίσιμη ηλικία των σαράντα.
Αν κάποιος έλεγε στην Κάτια ότι ο νεανικός της έρωτας θα είχε σχέση με τη δεκαοχτάχρονη κόρη της, εκείνη θα έβαζε τα γέλια. Μα η ζωή από ό,τι φαίνεται, διαθέτει περισσότερη φαντασία.
Και να που τώρα καλείται να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα: τον παλιό της εραστή ερωτευμένο με την κόρη της, μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη, τη ζήλια του συζύγου, τα δικά της μπερδεμένα συναισθήματα. Και όλα αυτά στην κρίσιμη ηλικία των σαράντα.
"Μπήκα στο ασανσέρ με τα γόνατα λυμένα. Βρισκόμουν ξαφνικά σαν τη χαζή έξω απ' την πόρτα ενός γέρο-Καζανόβα που είχε το θράσος να πάει με την κόρη μου. Πού την είχες την προσοχή σου, ρε κύριε, όταν άπλωνες το ξερό σου στο λουλούδι μου;... Κι αυτός ο κόπανος, που σε λίγο θα άρχιζε τα "μα πού σε ξέρω εσένα", ενώ εγώ επί ένα χρόνο είχα το σπίτι του σχεδόν σαν δικό μου, ας έκοβε το λαιμό του."
Το τρίτο βιβλίο της Σάντρα Δόμβρου, είναι ένα χιουμοριστικό μυθιστόρημα για σταθερές γυναικείες αλλά και ανδρικές ασκήσεις ωριμότητας, αντοχής, αφοσίωσης.
Ανάλαφρο, διαβάζεται εύκολα στην παραλία. Μην περιμένετε όμως, βαθιές αναλύσεις χαρακτήρων και καταστάσεων ή μεγάλες συγκινήσεις.

Εκδόσεις: Κέδρος
Τίτλος: Ασκήσεις ευαισθησίας
Συγγραφέας: Σάντρα Δόμβρου
Σελ. 161
ISBN 960-04-1908-6