Οι καταπληκτικοί Shaolin Monks τον Ιούλιο στην Ελλάδα

29.06.2001
Αν η πολυβραβευμένη με Oscar ταινία του Aνγκ Λι, "Τίγρης και Δράκος" σας εντυπωσίασε με την επίδειξη πολεμικής τέχνης, τότε μη χάσετε την παράσταση των Shaolin Monks στις 3 και 4 Ιουλίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού, αλλά και στις 6 και 7 Ιουλίου στο Θέατρο Γης. Δημιουργοί του αυθεντικού Kung-Fu πριν από 2.500 χρόνια, οι Shaolin Monks συνδυάζουν τα ιδανικά του Κινέζικου πολιτισμού και θεωρούνται σύμβολο της αρμονίας, πειθαρχίας και της δύναμης του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριά του.
Πότε- 3-4 Ιουλίου
Πού- Θέατρο Λυκαβηττού
Πότε- 6-7 Ιουλίου
Πού- Θέατρο Γης
Εισιτήρια- ταμείο Φεστιβάλ Αθηνών και στα κεντρικά δισκοπωλεία
Κόστος- 10.000 δρχ

Αν η πολυβραβευμένη με Oscar ταινία του Aνγκ Λι, "Τίγρης και Δράκος" σας εντυπωσίασε με την επίδειξη πολεμικής τέχνης, τότε μην χάσετε την παράσταση των Shaolin Monks στις 6 και 7 Ιουλίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

Δημιουργοί του αυθεντικού Kung-Fu πριν από 2.500 χρόνια, οι Shaolin Monks συνδυάζουν τα ιδανικά του Κινέζικου πολιτισμού και θεωρούνται σύμβολο της αρμονίας, πειθαρχίας και της δύναμης του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριά του. Η παράσταση με τίτλο "Wheel of Life" (O Tροχός της Ζωής) αφηγείται την πολυτάραχη ιστορία της δημιουργίας του Ναού των Σαολίν όταν ο αυτοκράτορας καλεί τους μοναχούς στο παλάτι για να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Εκείνοι μαγεύουν το παλάτι με τις πολεμικές τους ικανότητες, και ο αυτοκράτορας τους ζητά να γίνουν αιώνιοι φρουροί του. Οι μοναχοί αρνούνται κι έτσι ο αυτοκράτορας προσπάθησε να τους εξοντώσει. Ξεφεύγουν μόνο πέντε παιδιά που αργότερα θα γίνουν οι "Πέντε Πρόγονοι" που θα συνεχίσουν να διαδίδουν την τέχνη του Kung Fu.

Σήμερα, οι Σαολίν μοναχοί ζούνε ειρηνικά στην περιοχή Henan και εξακολουθούν να εξασκούν την πολεμική τέχνη του Κung Fu. Η παράσταση αυτή, είναι η μόνη που είναι αναγνωρισμένη από τον Ηγούμενο του Ναού αλλά και από την κυβέρνηση της επαρχίας Henan.

Το αποτέλεσμα αυτής της παράστασης είναι ένα υπερθέαμα όπου οι πολεμιστές-μοναχοί επιδεικνύουν τις απίστευτες ικανότητές τους, που είναι αποτέλεσμα πολύχρονης άσκησης και στοχασμού πάνω στις δυνατότητες του ανθρώπινου πνεύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της παράστασης, έχουν στο ενεργητικό τους την παραγωγή του Millenium Dome του Λονδίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Shaolin Monks