Δοκιμάστε ελληνικές γεύσεις στη ''<strong>Θάλεια</strong>''

28.06.2001
Ενα από τα πιο προσεγμένα μεζεδοπωλεία με καλό σπιτικό φαγητό υποδέχεται εδώ και χρόνια τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων : Πρόκειται για τη ''Θάλεια'', ένα μεζεδοπωλείο με σημείο αναφοράς του την φροντισμένη εγχώρια κουζίνα εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ολα μέσα στο μαγαζί θυμίζουν παλιό φιλόξενο ελληνικό σπίτι : οι φωτογραφίες στους τοίχους, τα κεντημένα στο χέρι κουρτινάκια αλλά και το παλιό γραμμόφωνο που στέκει σε μια γωνία αγέρωχο, παραπέμποντας σε άλλες εποχές.
Ενα από τα πιο προσεγμένα μεζεδοπωλεία με καλό σπιτικό φαγητό υποδέχεται εδώ και χρόνια τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων : Πρόκειται για τη ''Θάλεια'', ένα μεζεδοπωλείο με σημείο αναφοράς του την φροντισμένη εγχώρια κουζίνα εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ολα μέσα στο μαγαζί θυμίζουν παλιό φιλόξενο ελληνικό σπίτι : οι φωτογραφίες στους τοίχους, τα κεντημένα στο χέρι κουρτινάκια αλλά και το παλιό γραμμόφωνο που στέκει σε μια γωνία αγέρωχο, παραπέμποντας σε άλλες εποχές. Τώρα το καλοκαίρι, ωστόσο, η νοσταλγία μεταφέρεται στις δύο καταπράσινες αυλές στο μπροστινό και το πίσω μέρος του μαγαζιού, σ' έναν καταπράσινο, δροσερό χώρο, ο οποίος ό, τι πρέπει για καλό φαγητό και κουβέντα όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν... επικίνδυνα.
Αναφορικά με τις γεύσεις που προσφέρει η ''Θάλεια'', είναι ο παράδεισος για αυτούς που αρέσκονται σε και μεζέδες αλλά και τα καλομαγειρεμένα πιάτα, βασισμένα πάντα σε συνταγές της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Τα ορεκτικά είναι πάνω από είκοσι και η επιλογή είναι δύσκολη : Προτείνουμε για αρχή την τυρόπιτα, τη μελιτζανόπιτα και την κρεμμυδόπιτα με χειροποίητο φύλλο, ενώ πολύ νόστιμα ήταν και τα κολοκύθια με τα τυριά, σερβιρισμένα σε πυρίμαχο σκεύος. Από σαλάτες ξεχωρίσαμε τη πατατοσαλάτα και τη μελιτζανοσαλάτα. Προχωρώντας στα κύρια πιάτα, επιλέξαμε το χοιρινό φιλέτο της Θάλειας με σάλτσα ντομάτα και κρεμμύδι ενώ εξίσου καλό ήταν και το ''σιφνέικο'' μοσχάρι με ανθότυρο. Για όσους επιμένουν... παραδοσιακά, στον κατάλογο της Θάλειας θα βρείτε ψητά στα κάρβουνα αλλά και φαγητά της κατσαρόλας.
Το γεύμα σας θα κλείσει γλυκά με το κερασμένο από τον ιδιοκτήτη επιδόρπιο που είναι άλλοτε εκμέκ καταϊφι και άλλοτε σπιτικός σιροπιαστός μπακλαβάς.
Αρκετά ενημερωμένη είναι και η κάβα του μαγαζιού, η οποία περιλαμβάνει 50 ελληνικές ετικέτες μικρών παραγωγών αλλά και πολύ καλό χύμα κρασί από την Πάτρα.
Αν το ζητούμενο σας είναι το καλό ελληνικό φαγητό σ' ένα ευχάριστο περιβάλλον, μια επίσκεψη στη ''Θάλεια'' θα σας κάνει θαμώνες.
Θάλεια : Θάλειας 15 Αγ. Δημήτριος
Τηλέφωνο : 9733885
Τιμή κατ' άτομο : 4.500-5.500 δρχ