''Οινομαγειρεματα'' με άρωμα Ελλάδας

07.06.2001
Μια ''παρέλαση'' ελληνικών γεύσεων θα απολαύσετε στο μεζεδοπωλείο ''Οινομαγειρέματα'', το οποίο βρίσκεται σ' έναν ήσυχο δρόμο του Χαλανδρίου. Σε μια παραδοσιακή μονοκατοικια του 1918, με μιά αυλή κυριολεκτικά πνιγμένη στα λουλούδια και το πράσινο, θα έχετε την ευκαιρία να εντρυφήσετε σε περισσότερες από 90 γέυσεις, οι συνταγές των οποίων επιλέχθηκαν μετά από πολλή αναζήτηση σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.
Μια ''παρέλαση'' ελληνικών γεύσεων θα απολαύσετε στο μεζεδοπωλείο ''Οινομαγειρέματα'', το οποίο βρίσκεται σ' έναν ήσυχο δρόμο του Χαλανδρίου. Σε μια παραδοσιακή μονοκατοικια του 1918, με μιά αυλή κυριολεκτικά πνιγμένη στα λουλούδια και το πράσινο, θα έχετε την ευκαιρία να εντρυφήσετε σε περισσότερες από 90 γεύσεις, οι συνταγές των οποίων επιλέχθηκαν μετά από πολλή αναζήτηση σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Ο χώρος προδιαθέτει για κάτι τέτοιο, αφού θα σας θυμίσει έντονα τραπεζαρία παλιού σπιτιού, διακοσμημημένος με παλιούς καθρέφτες, εντυπωσιακά φωτιστικά και όμορφους πίνακες. Το σύνολο όλων αυτών θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με φίλους.
Η λίστα των γεύσεων του μεζεδοπωλείου θα σας εκπλήξει με την ποικιλία της, καθώς, όπως ''διέρρευσε'' από τους ιδιόκτητες του μαγαζιού, τα περισσότερα πιάτα είναι φτιαγμένα με υλικά από τον τόπο από τον οποίο προέρχονται. Μια καλή αρχή για ορεκτικά είναι το σαγανάκι κρασοτύρι από την Κω και τα ορεκτικά μελιτζανομπούρεκα με καπνιστή μελιτζάνα και λουκάνικο. Εξίσου νόστιμα είναι και τα κρητικά χορτοπιτάκια αλλά και το γαρδουμπάκι το ψητό.
Οσον αφορά τα κυρίως πιάτα, προτείνουμε το κρασάτο χοιρινό με τριών ειδών μανιτάρια, τον κόκορα κρασάτο με χοντρά μακαρόνια, ενώ και τα ψητά όπως το κοτόπουλο μπιφτέκι και ο μεζές του βοσκού είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.
Κι αν το κυρίως γεύμα σας ενθουσίασε, μην βιαστείτε να χορτάσετε δοκιμάζοντας όλα τα πιάτα, αφού τα επιδόρπια που ακολουθούν είναι μεγάλος πειρασμός. Highligths το σουφλε σοκολάτας με παγωτό καιμάκι, αλλά και το τηγανητό παγωτό με σάλτσα από βύσσινο.
Το γέυμα σας θα συνοδέψει κάποιο κρασί από τη μεγάλη ποικιλία των γνωστών ετικετών ή χύμα κεφαλονίτικο κρασί. Οινομαγειρέματα : Αγ. Γεωργίου 17 Πλατεία Δούρου Χαλάνδρι
Τηλέφωνο : 6813179
Τιμή κατ' άτομο : 4 -5.000