"Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι" στο Τόπος Αλλού

12.12.2005
Το κλασικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» παρουσιάζεται φέτος στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή με την Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της κυρίας Βέναμπλ. Μαζί της ο Κρατερός Κατσούλης ως γιατρός Κούκροβιτς και η Ειρήνη Μπαλτά ως Κάθριν.
Το κλασικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» παρουσιάζεται φέτος στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή με την Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της κυρίας Βέναμπλ. Μαζί της ο Κρατερός Κατσούλης ως γιατρός Κούκροβιτς και η Ειρήνη Μπαλτά ως Κάθριν.

Το έργο, που θεωρείται από τα καλύτερα του συγγραφέα μαζί με το «Λεωφορείο ο Πόθος» και τον «Γυάλινο Κόσμο», έγινε μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο, με πρωταγωνίστριες τις Ώντρευ Χέμπορν και Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Στην παράσταση του θεάτρου Τόπος Αλλού, ο σκηνοθέτης μας προτείνει ένα σύγχρονο ανέβασμα, ένα καινούργιο βλέμμα πάνω στις δαιδαλώδεις σχέσεις των ανθρώπων.
Γύρω από τη ζωή και την ύπαρξη του ποιητή Σεμπάστιαν Βέναμπλ η μητέρα του και η ερωμένη εξαδέλφη του, συγκρούονται μέχρις εσχάτων. Η σύγκρουση των δύο γυναικών γίνεται ακόμη πιο άγρια αφού συμβαίνει σε μια στιγμή που ο Σεμπάστιαν έχει πεθάνει με ένα πραγματικά φριχτό τρόπο.

Ο Τένεσι Γουίλιαμς, ποιητής των κολασμένων, σ΄αυτό το έργο φανερώνει με μοναδικό τρόπο πως οι σχέσεις των ανθρώπων μπορούν να γίνουν σαρκοβόρες. Οι σχέσεις αυτές τίθενται επί σκηνής με τρόπο συγκινησιακά ακραίο. Τα πρόσωπα διεκδικώντας απελπισμένα ένα μερίδιο ευτυχίας, επιδιώκοντας να καλύψουν την μοναξιά τους, ν’ αγαπήσουν και να αγαπηθούν, συγκρούονται σε μια σύγχρονη ζούγκλα.

Μέσα σε ένα λυρικό και ποιητικό σύμπαν η παράσταση θα επιδιώξει να αναδείξει την βαναυσότητα των ανθρώπινων όντων. Μια βαναυσότητα που παρ΄ όλη την πολυτέλεια και τον πολιτισμό τα τοποθετεί πραγματικά μέσα σε μια ανθρώπινη ζούγκλα. Μια ζούγκλα που λίγο πολύ την ζούμε όλοι μας καθημερινά.

Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Καμτσής, το σκηνικό και τα κοστούμια η β τη μουσική ο Πλάτων Ανδριτσάκης, το video art η Εμμανουέλα Βογιατζάκη-Κρουκόσφσκι, τις περούκες και το μακιγιαζ η Yanka Doichinova (Εθνικό θέατρο Σόφιας).

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μίνα Αδαμάκη, Κρατερός Κατσούλης, Ειρήνη Μπαλτά, Βασίλης Κουκαλάνι, Χριστολίνα Καλιανιώτη, Ήλια Καρακώστα, Ευτυχία Λιβανίου.

Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη, τηλ. 210 8656004

Παραστάσεις:
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.30 μ.μ.,
Κυριακή 7.30μ.μ.
Δευτέρα 8.30 μ.μ.
Το θέατρο αργεί Τρίτη και Τετάρτη.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 15 €
Ειδικές τιμές:
Κάθε Δευτέρα για γυναίκες και θεατές άνω των 65 ετών : 8,8 €
Για φοιτητές, σπουδαστές, νέους κάτω των 19 ετών, στρατιώτες και αλλοδαπούς θεατές σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου: 10 €
Προπώληση:Τηλεφωνικές κρατήσεις: 10 €
Για ομαδικές κρατήσεις από 8 άτομα και άνω: 10 €
Προσφορά: Σε κάθε παρέα των τριών ατόμων/εισιτηρίων δωρεάν ένα πρόγραμμα της παράστασης