Ροζαλία : το στολίδι των Εξαρχείων

01.06.2001
Σε ένα φιλόξενο καταπράσινο κήπο θα βρείτε και φέτος την ταβέρνα Ροζαλία. Στο κέντρο των Εξαρχείων, ανάμεσα στις πέργκολες και τα κλήματα λειτουργεί εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη ταβέρνα, η οποία αποτελεί για πολλούς ένα κατάστημα με εκλεκτές ελληνικές γεύσεις και φιλικό σέρβις.
Σε ένα φιλόξενο καταπράσινο κήπο θα βρείτε και φέτος την ταβέρνα Ροζαλία. Στο κέντρο των Εξαρχείων, ανάμεσα στις πέργκολες και τα κλήματα λειτουργεί εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη ταβέρνα, η οποία είναι για πολλούς συνώνομο των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων και του φιλικού σέρβις.
Η κουζίνα ( όπως και η χειμερινή '' Ροζαλία'') στεγάζεται σε ένα διατηρητέο παραδοσιακό σπίτι, ενώ το σέρβις γίνεται στον κήπο, ο οποίος αναγνωρίζεται από τους περίοικους ως το ''στολίδι των Εξαρχείων''.
Ο άερας της Ελλάδας είναι αντιληπτός στη λίστα των πιάτων του μαγαζιού. Οι γεύσεις της Ροζαλίας είναι παραδοσιακές ελληνικές, από αυτές που θα συναντήσετε σε ένα ελληνικό σπίτι σε μια βραδιά με φίλους. Πρώτα θα επιλέξετε από τον διψήφιο αριθμό ορεκτικών, από τα οποία ξεχωρίσαμε τις τυροκροκέτες, το καλαμάρι σχάρας, τα διάφορα σαγανάκια και τα φρέσκα θαλασσινά.
Στη συνέχεια, ο κατάλογος με τα κύρια πιάτα είναι πολύ πλούσιος και ικανός να ικανοποιήσει και τα πιο δύσκολα γούστα : Περιλαμβάνει κατά βαση, κρεατικά όπως χοιρινό γεμιστό με τυρί, κόκκορα κρασάτο και κρέατα της σχάρας. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το γεμιστό μπιφτέκι αλλά και οι λαχανοντολμάδες.
Το γέυμα σας θα συνοδεύσει χύμα μεσογείτικο κρασί (λευκό, ροζέ ή κόκκινο) αλλά και γνωστά εμφιαλωμένα και μπύρες. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη Ροζαλία, τις μέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει και παρόλαυτα η διάθεση για καλό ελληνικό φαγητό είναι έντονη : Θα ικανοποιήσει και τις δύο ανάγκες.
Ροζαλία : Βαλτετσίου 62
Τηλέφωνο : 3807992, 3302933
Τιμή κατ' άτομο : 3-4.000 δρχ