Αφηγήματα από την Ελένη Σιδηροπούλου

08.05.2001
Η ατομική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών της Ελένης Σιδηροπούλου με τίτλο "Αφηγήματα" εγκαινιάζεται στην αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ την Τετάρτη 6 Ιουνίου. Η δημιουργός είναι γνωστή και καταξιωμένη στον χώρο των εικαστικών τεχνών, παρά τις σχετικά λίγες φορές που έχει εκθέσει τα έργα της. Το ιδίωμα της Ελένης Σιδηροπούλου ανήκει στην γεωμετρική αφαίρεση και στην op-art.
Η ατομική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών της Ελένης Σιδηροπούλου με τίτλο "Αφηγήματα" εγκαινιάζεται στην αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ την Τετάρτη 6 Ιουνίου.
Η δημιουργός είναι γνωστή και καταξιωμένη στον χώρο των εικαστικών τεχνών, παρά τις σχετικά λίγες φορές που έχει εκθέσει τα έργα της. Το ιδίωμα της Ελένης Σιδηροπούλου ανήκει στην γεωμετρική αφαίρεση και στην op-art. Τα έργα της ωστόσο αξιοποιούν τα μεγέθη, τις ρυθμικές αντιπαραθέσεις, τις αναλογίες και αποστάσεις καθώς και μια ευρύτατη κλίμακα χρωματικών ημιτονίων, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να αποδίδει πάντοτε ευρηματικότητα και πρωτοτυπία. Η ζωγράφος παρ' ότι διαπραγματεύεται συνήθως το τετράγωνο με τις εσωτερικές του διατομές (στο επίπεδο) ή τον κύβο με τους αντίστοιχους επιμερισμούς του (στον χώρο), παρουσιάζει έργα, που με λακωνικότητα στην γραφή και συγκρατημένο λυρισμό στα μινιμαλιστικά στοιχεία της φόρμας τους, αναδεικνύουν τον διάλογο των τόνων της σκιάς και του φωτός. Πρόκειται για έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί με εσωτερική οικονομία, η οποία δεν αποδυναμώνει αλλά αντίθετα ενισχύει την εξωτερική αισθαντικότητα στον θεατή τον πνευματικό στοχασμό.

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα 6μμ - 9.30μμ. Τρίτη έως Σάββατο: 10πμ- 2 μμ και 6μμ - 9.30 μμ