Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο

27.04.2001
Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί. Γραμμένο σε γλώσσα απλή και περιεκτική και με ύφος καθημερινό παρασύρει τον αναγνώστη με το χιούμορ που είναι διάχυτο σε κάθε σελίδα. Ο ίδιος ο συγγραφέας παρεμβαίνει πολλές φορές στην πλοκή καθώς " κόσμον ποιεί ο Θεός, , κόσμον ποιεί και ο συγγραφέας ... Τέλος πάντων και πάλι και ο ένας και ο άλλος ως Θεοί και δημιουργοί, είναι πανταχού παρόντες, όπως ο άγιος Νικόλαος; Που, ταυτοχρόνως, παρίσταται σ' όλες τις θάλασσες, σ' όλα τα ναυάγια. Πανταχού παρόντες λοιπόν και τα πάντα πληρούντες και την ίδια στιγμή και αδιαλείπτως μέσα στον αέναο χρόνο".
Δύο μπατζανάκηδες, τρεις τρίδυμοι αδερφοί, μία χήρα με τέσσερις κόρες, ένα τρελός αναγνώστης, μία αοιδός σκυλάδικων ασμάτων, ένας βιτσιόζος με γεμάτες τις τσέπες, δύο παπατζήδες, ένας παπάς που διαβάζει Καμασούτρα και η Πανωραία...που δεν είναι καθόλου ωραία.
Ολα αυτά τα πρόσωπα πρωταγωνιστούν στο ξεκαρδιστικό βιβλίο του Μητσου Κασόλα και μπλέκουν σε πολύ τρελές καταστάσεις. Μέσα σε μία μόλις μέρα γίνονται τρεις αρραβώνες, του Βαγγέλη, του Διονύση -ενός των τριδύμων- και του Αλέκου. Οι επιβητορικές καταστάσεις του Διονύση, μη αναμενόμενες από κανέναν, δημιουργούν πολλά προβλήματα.
Ανεβείτε στο τρένο λοιπόν και γνωρίστε όλα αυτά τα πρόσωπα. Οταν κατεβείτε, μην αποκαλύψετε τα γεγονότα που ζήσατε. Αφήστε τα να τα ανακαλύψουν μονάχοι τους άλλοι! Ο συγγραφέας δίνει το λόγο του ότι θα διασκεδάσετε και μάλιστα χωρίς να πάθετε τίποτα. Να σημειωθεί ότι το τρένο θα συγκρουστεί με ένα άλλο!
Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί. Γραμμένο σε γλώσσα απλή και περιεκτική και με ύφος καθημερινό παρασύρει τον αναγνώστη με το χιούμορ που είναι διάχυτο σε κάθε σελίδα. Ο ίδιος ο συγγραφέας παρεμβαίνει πολλές φορές στην πλοκή καθώς " κόσμον ποιεί ο Θεός, κόσμον ποιεί και ο συγγραφέας ... Τέλος πάντων και πάλι και ο ένας και ο άλλος ως Θεοί και δημιουργοί, είναι πανταχού παρόντες, όπως ο άγιος Νικόλαος... που, ταυτοχρόνως, παρίσταται σ' όλες τις θάλασσες, σ' όλα τα ναυάγια. Πανταχού παρόντες λοιπόν και τα πάντα πληρούντες και την ίδια στιγμή και αδιαλείπτως μέσα στον αέναο χρόνο".

Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο
Συγγραφέας: Μήτσος Κασόλας
Σελίδες: 268
ISBN: 960-03-2930-3