Η τέχνη στο Athenaum Inter- Continental

19.04.2001
Η σύγχρονη Ελληνική Τέχνη προβάλλεται στο ξενοδοχείο Athenaum Inter-Continental. Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πρώτη μέρα λειτουργίας του, έχει σχηματίσει μια μοναδική συλλογή, μία από τις ελάχιστες του είδους της στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει από 150 έργα τριανταοχτώ καλλιτεχνών. Τα έργα κοσμούν τους χώρους υποδοχής, τα εστιατόρια, τις αίθουσες συνεδρίων και δεξιώσεων αλλά και πολλά δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου.
Η σύγχρονη Ελληνική Τέχνη προβάλλεται στο ξενοδοχείο Athenaum Inter-Continental. Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πρώτη μέρα λειτουργίας του, έχει σχηματίσει μια μοναδική συλλογή, μία από τις ελάχιστες του είδους της στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει από 150 έργα τριανταοχτώ καλλιτεχνών. Τα έργα κοσμούν τους χώρους υποδοχής, τα εστιατόρια, τις αίθουσες συνεδρίων και δεξιώσεων αλλά και πολλά δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου. Ανάμεσά τους μπορούμε να θαυμάσουμε τον "Κόκκινο Αετο" του Γιώργου Λάππα, το "Ανάπτυγμα" του Γιάννη Μπουτέα, το "Χωρίς Τίτλο" της Ελένης Χριστοδούλου, τον "Μπανανο- αεροκροκόδειλο, ο Γκρινιάρης" του Τάσου Παυλόπουλου, το "Holiday in Greece" της Λίνας Θεοδώρου και πολλά άλλα.
Με αφορμή την παρουσίαση των νέων έργων στη συλλογή, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του Ballroom, το Athenaum Inter- Continental εξέδωσε τον περασμένο Νοέμβριο, ένα εντυπωσιακό βιβλίο. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τη Συλλογή Σύγχρονης Ελληνικής του ξενοδοχείου με πίνακες, φωτογραφίες, γλυπτά, ειδικές εγκαταστάσεις όπως επίσης και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους.