Τέχνη και γυναίκες στην Τεχνόπολη

18.04.2001
"Τέχνη και γυναίκες 2000", είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ισπανίας, στα πλαίσια του προγράμματος ισπανοελληνικής συνεργασίας που έχει ως σκοπό την προώθηση της δημιουργικότητας των γυναικών της Μεσογείου. Στην έκθεση παρουσιάζονται εικαστικά έργα 17 Ισπανίδων καλλιτέχνιδων που διαθέτουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα και αντιπροσωπεύουν την γενιά της νέας τέχνης της χώρας τους.
"Τέχνη και γυναίκες 2000", είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ισπανίας, στα πλαίσια του προγράμματος ισπανοελληνικής συνεργασίας που έχει ως σκοπό την προώθηση της δημιουργικότητας των γυναικών της Μεσογείου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται εικαστικά έργα 17 Ισπανίδων καλλιτέχνιδων που διαθέτουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα και αντιπροσωπεύουν την γενιά της νέας τέχνης της χώρας τους. Πρόκειται για τις Helena Aikin Araluce, Tamara Arroyo de la Morena, Ana Azpeitia Munoz, Maria Blanco- Cobaleda, Silvia Cabezas Pizarro, Maria Luisa Dominguez - Gil Santafe, Rocio Fernandez Cerdan,Pepa Feu,Rosa Figueroa Isua, Silvia Garcia Gil, Teresa Hernandez Alcala, Maria Loureiro,Marta Martinez Vida,Ana Montejo Pernas,Loreto Rodera Rodriguez, Olimpia Velasco Ruiz και Mercedes Yague, που μέσα από τις ποικίλες δημιουργίες τους αναδεικνύουν ένα τεράστιο καλλιτεχνικό δυναμικό, το οποίο θα εντυπωσιάσει το φιλότεχνο κοινό.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 8μμ παρουσία του Επιτετραμένου της Ισπανικής Πρεσβείας κ. Alfonso Munoz - Seca και του Προξένου και Συμβούλου για μορφωτικά θέματα κ. Alvaro Castillo. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.