«Νόμπελ» Αρχιτεκτονικής στον Πέτερ Τσούμθορ

14.04.2009
Ο Ελβετός αρχιτέκτονας Πέτερ Τσούμθορ κέρδισε το φετινό βραβείο Πρίτσκερ, που θεωρείται το Νόμπελ της Αρχιτεκτονικής. Το βραβείο είναι το μεγαλύτερο για τον χώρο της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 100.000 δολαρίων και απονέμεται για το σύνολο του έργου. Εργα του Τσούμθορ βρίσκονται στην Ευρώπη (κυρίως) και στην Αμερική και το πιο γνωστό είναι τα λουτρά στο Βολς της Ελβετίας.

Ο Ελβετός αρχιτέκτονας Πέτερ Τσούμθορ κέρδισε το φετινό βραβείο Pritzker (Πρίτσκερ), το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της Αρχιτεκτονικής.

Το βραβείο είναι το μεγαλύτερο για τον χώρο της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 100.000 δολαρίων, και απονέμεται για το σύνολο του έργου. Θεωρείτε δε μια διάκριση που αυξάνει το στάτους ενός αρχιτέκτονα και φυσικά μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τις παραγγελίες για τα έργα του.

Δημιουργίες του 65χρονου Πήτερ Τσούμθορ βρίσκονται στην Ευρώπη (κυρίως) και στην Αμερική και το πιο γνωστό είναι τα ιαματικά λουτρά στο Βαλς της Ελβετίας.