Dionysos: Με θέα την Ακρόπολη

03.05.2010
Επι σαράντα συναπτά έτη έγραφε τη δική του ιστορία. Η θέση του μοναδική, «χέρι-χέρι» με την Ακρόπολη. Ο όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου ανακαίνισε τον ιστορικό Διόνυσο, χαρίζοντάς του γαστρονομική πνοή με την επιλογή του σεφ, Μιχάλη Ντουνέτα.

Επι σαράντα συναπτά έτη έγραφε τη δική του ιστορία. Η θέση του μοναδική, «χέρι-χέρι» με την Ακρόπολη. Ο όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου ανακαίνισε τον ιστορικό Διόνυσο, χαρίζοντάς του γαστρονομική πνοή με την επιλογή του σεφ. Τα ηνία της κουζίνας ανέλαβε ο σπουδαίος Μιχάλης Ντουνέτας. Κουζίνα ελληνική με μοντέρνα απόδοση. Ακόμη και μια απλή σαλάτα ταμπουλέ, με πλιγούρι στα χέρια του βραβευμένου σεφ παίρνει άλλη διάσταση.

Το πιάτο θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Σε κάθε μπουκιά ανακαλύπτεις τη γοητεία της καθαρής γεύσης από τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, το τραγανό αγγούρι, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι που θα συναντήσει την καπνιστή γεύση του σολομού και της φρέσκιας μέντας περιχυμένο με λαδολέμονο αρωματικών χορταρικών.

Ο Μιχάλης είναι ένας άξιος σεφ που δεν φοβάται τις προκλήσεις. Θα δοκιμάσεις κριθαρωτό με άγρια μανιτάρια του δάσους και γραβιέρα, κρέμα από κουκιά αρωματισμένη με ελαιόλαδο και αβγοτάραχο «Τρικαλινού», μαριναρισμένο λαβράκι με λάδι λεβάντας και φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Στις ελληνικές σπεσιαλιτέ υπάρχουν πιάτα που θα σε ταξιδέψουν στη δεκαετία του ΄70 όπως αρνάκι αμπελουργού.

Dionysos, Ροβέρτου Γκάλι 43, Τηλ. 210 9231936, 9233182.