Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια

04.11.2004
"Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια" του Ισπανού συγγραφέα Αλεσάντρο Κασόνα παρουσιάζεται στο Θέατρο Βεάκη με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Βούρο, την Εβελίνα Παπούλια, Την Μάρθα Βούρτση και τον Ιάκωβο Ψαρρά.
Το έργο: Ο Μαυρίκιος διευθύνει μία μυστική φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία εξυπηρετεί παντός είδους συναισθηματικές ανάγκες. Με "συνεργό" τη ταλαιπωρημένη, άνεργη και φτωχή Μάγδα, την οποία προσλαμβάνει, παριστάνουν για χάρη του γερο Μπαλμπόα εκείνος τον εγγονό του και εκείνη τη γυναίκα του εγγονού του. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να πείσουν την σύζυγό του ότι ο άσωτος εγγονός τους επέστρεψε όντας μορφωμένος και επιτυχημένος επαγγελματίας και οικογενειάρχης. Όλα όμως ανατρέπονται όταν ο αληθινός εγγονός επιστρέφει στο σπίτι....


 Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
"Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια" του Ισπανού συγγραφέα Αλεσάντρο Κασόνα παρουσιάζεται στο Θέατρο Βεάκη. Ο Γιάννης Βούρος υποδύεται τον Μαυρίκιο, η Εβελίνα Παπούλια την Μάγδα, η Μάρθα Βούρτση τη γιαγιά, ο Ιάκωβος Ψαρράς τον γερο- Μπαλμπόα και ο Χρήστος Ευθυμίου τον αληθινό εγγονό.
Επίσης παίζουν οι: Γιώργος Χαλεπλής, Ανδριάνη Τουντοπούλου, Στάθης Νικολαϊδης, Σελίνα Γαβαλά
Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Βούρου, τα σκηνικά- κοστούμια της Χριστίνας Κωστέα, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστάσιου και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.


 Τι μας άρεσε:
- Το έργο του Αλεσάντρο Κασόνα, που κινείται ταυτόχρονα σε δύο άξονες: αυτόν της αλήθειας και της πραγματικότητας και αυτόν του ψέμματος και της φαντασίας. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης εναρμονίστηκαν έντεχνα και ισορρόπησαν στις αντιθετικές αυτές έννοιες χαρίζοντάς μας στο τέλος, μέσα από τις δραματικές ανατροπές, ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
- Η Μάρθα Βούρτση, η οποία έκλεψε στην κυριολεξία την παράσταση! Συγκλονιστική στο φινάλε του έργου μας κέρδισε και μας συγκίνησε.
- Ο Γιάννης Βούρος και η Εβελίνα Παπούλια, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των ρόλων τους και "φώτισαν" τους χαρακτήρες του Μαυρίκιου και της Μάγδας.
- Η σκηνοθεσία που καίτοι συντηρητική, ταίριαζε στη βαρύτητα του κλασικού αυτού έργου.
- Τα πολύ όμορφα και ζεστά σκηνικά της παράστασης.


Σε ποιον απευθύνεται: Σε όλους, πρόκειται για ένα κλασικό έργο που σίγουρα θα αρέσει σε όλους και θα συγκινήσει!






Πρόγραμμα - Να το αγοράσω;  Ναι, είναι αρκετά ενημερωτικό.





Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Δεν πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα εισιτήρια. Το θέατρο Βεάκη βρίσκεται στην οδό Στουρνάρη 32, οπότε όσον αφορά στο πάρκινγκ εκεί ξεχάστε το.. Καλύτερα μετακινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη -Κυριακή : 9μ.μ.
Απογευματινές: Σάββατο (Λαϊκή) 6μ.μ..
Κυριακή: 6μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 24 (Πλατεία), 21(Εξώστης), Λαϊκή Απογευματινή:20 (Πλατεία) , 17 (Εξώστης) , Φοιτητικό: 16 ευρώ Τηλ. 210 52 23 522