Φάγαμε στο νεοαφιχθέν Bellamore!

02.11.2004
Βράδυ Τσαγκαροδευτέρας και με τη διάθεση στα down επειδή βρισκόμαστε ακόμη στην πρώτη μέρα της εβδομάδας, είπαμε να βγούμε έξω. Η μέρα είναι «νεκρή» από κάθε άποψη
Βράδυ Τσαγκαροδευτέρας και με τη διάθεση στα down επειδή βρισκόμαστε ακόμη στην πρώτη μέρα της εβδομάδας, είπαμε να βγούμε έξω. Η μέρα είναι «νεκρή» από κάθε άποψη · κλειστά θέατρα, κέντρα κ.λ.π. · αλλά και πάλι με τέτοια mood επιλέγεις έναν πιο ήσυχο προορισμό. Κι επειδή είμαι άνθρωπος του πολύ ήσυχου, αλλά όχι του ξενέρωτου, επέλεξα το Bellamore στην Κηφισιά. Είχα ακούσει από πολλούς για το εν λόγω ιταλικό εστιατόριο, όμως στους τρεις μήνες που λειτουργεί, δεν έτυχε να το επισκεφθώ. Έτσι, είπα να το κάνω αυτό το βράδυ.

Στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται το μαγαζί, η κίνηση ήταν μικρή, όμως όσο λιγότερη τόσο το καλύτερο. Στο εσωτερικό του Bellamore υπήρχε λίγος κόσμος, καλός και νεανικός. Πιάσαμε ένα τραπέζι στο δωμάτιο με την τζαμαρία και τους καναπέδες, για να έχει το...ταλαίπωρο κορμί μου, μεριά να ξαποστάσει.

Ο Χώρος

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν κάθομαι σε ένα μαγαζί είναι να επεξεργαστώ τον χώρο (καλά, πρώτα πρώτα κοιτάω αν υπάρχει κάποιος επώνυμος στα πέριξ). Προτιμώ τη λιτή διακόσμηση και το Bellamore τη διαθέτει. Το μαγαζί χωρίζεται σε δύο χώρους. Στον πρώτο, όπου είναι και η είσοδος, υπάρχει ένα μεγάλο μπαρ και αρκετά τραπέζια. Η πέτρα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, ενώ ο φωτισμός είναι χαμηλός, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Στον δεύτερο χώρο, η ατμόσφαιρα είναι πιο ρομαντική κι...επικοινωνιακή(!) Τι σημαίνει αυτό; Τα τραπεζάκια εδώ είναι πιο λίγα, ο χώρος είναι μικρός, ενώ μπροστά από την τζαμαρία υπάρχει ένας μεγάλος καναπές, που πιάνει από τοίχο σε τοίχο. Οπότε, οι θαμώνες είναι πιο κοντά, προωθώντας έτσι την επικοινωνία σε ειδικές περιπτώσεις (το πιάσατε το υπονοούμενο;) και για τα ζευγάρια, όμως, η ατμόσφαιρα είναι κατάλληλη, όπου το ξύλο, το λευκό και ο φωτισμός των κεριών δημιουργούν έναν ρομαντισμό.
Ο, δε, εξωτερικός χώρος είναι ακόμη καλύτερος και τώρα για τον χειμώνα η ιδιοκτήτρια Αντονέλα Σαμπάτιμ, σκέφτεται να μεγαλουργήσει. Θα κλείσει τον χώρο και θα μπουν παντού κεριά, οπότε όλοι οι...ατμοσφαιρικοί τύποι της πόλης, απλά προσέλθετε...

Κουζίνα

Στην κουζίνα «κουμάντο» κάνει ο εξ Ιταλίας ερχόμενος, Νίνο Πιρε, ένας φοβερός Σεφ με χιούμορ και ταλέντο στη μαγειρική. Το μενού περιλαμβάνει γεύσεις από την Ιταλία, με μεγάλη ποικιλία στις πάστες (σερβίρει αυθεντική καρμπονάρα στην οποία δεν υπάρχει κρέμα γάλακτος), ψάρια και για τον χειμώνα αρκετά πιάτα με κρέας.
Επειδή είχα καιρό να φάω (είμαι και λίγο ψωνάρα) επέλεξα για κυρίως πιάτο ξιφία, με ντομάτα, κάπαρη κι ελιές. Ο συνοδός μου πάλι, προτίμησε ιταλική γεύση και συγκεκριμένα πένες με γαρίδες. Η μεγάλη έκπληξη για εμάς ήταν οι μεγάλες και χορταστικές μερίδες, πράγμα ασυνήθιστο σε «καλά» μαγαζιά.

Τα Υπέρ

- Οι τιμές. Το Bellamore είναι για όλα τα βαλάντια, αφού κάποιος μπορεί να φάει καλά και οικονομικά.
- Το σέρβις. Αμεση και φιλική εξυπηρέτηση, με το χαμόγελο στα χείλη
- Ο Οράτσιο. Πρόκειται για τον Ιταλό μετρ του μαγαζιού. Μιλάει πέντε γλώσσες, διαθέτει χιούμορ και γενικά είναι η «μορφή» του Bellamore (δεν με έχει πληρώσει για τα καλά λόγια. Να εξηγούμεθα)
- Ο κόσμος είναι περισσότερο νεαρής ηλικίας, αρκετά μοντέρνος και καθόλου «δήθεν»
- Η μουσική. Καλή και ιταλική

Τα Κατά

- Ο χώρος. Το μόνο αρνητικό είναι ο στενός χώρος στο δωμάτιο με την τζαμαρία, για εμάς τους κλειστοφοβικούς τύπους.
- Το μενού. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερες γεύσεις, αν κι ακόμα είναι αρχή και βρίσκεται σε «πειραματικό» στάδιο. Τους το συγχωρούμε.

Πλατεία Αγ. Δημητρίου 17, Κηφισιά
Τηλ.: 210- 8015555