Το Κρατικό Μπαλέτο Βαυρίας στο Ηρώδειο!

16.06.2004
Ενα σημαντικό χορευτικό συγκρότημα, το Kρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας θα δώσει δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Ενα σημαντικό χορευτικό συγκρότημα, το Kρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας θα δώσει δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου, η διευθύνουσα σύμβουλος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, κ. Γεωργία Ηλιοπούλου, δεσμεύτηκε ότι από τον Σεπτέμβριο ο χορός θα είναι ουσιαστικό στοιχείο του Οργανισμού Προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ο διευθυντής του Κρατικού Μπαλέτου Βαυαρίας, Ivan Liska, σημείωσε πως "πρόκειται για μία δυναμική παράσταση που στηρίζεται σε νέους χορευτές, οι οποίοι είμαι σίγουρος πως σε είκοσι χρόνια θα γράψουν ιστορία. Το μπαλέτο μας ευτύχησε να ανεβάζει παραστάσεις μεγάλων χορογράφων. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους 27 εθνικοτήτων, ενώ τα έργα μας καλύπτουν μια ευρεία γκάμα. Από την κλασική παράδοση μέχρι το μοντέρνο χορό. Η ποικιλία αυτή μας ενδιαφέρει και αυτή είναι που προσελκύει το ευρύ κοινό."

Με περιοδείες και παραστάσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, το Κρατικό Μπαλέτο Βαυαρίας θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θιάσους του είδους στην Ευρώπη.
Το ρεπερτόριό του είναι, ίσως, το πιο ποικίλο και καλλιτεχνικά σημαντικό, εκτός από αυτό του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Υπάρχουν τα σπουδαία μεγάλα έργα, τα ρομαντικά αριστουργήματα "Ζιζέλ" και "Συλφίδα", τα κλασικά "Λίμνη των Κύκνων", "Ωραία Κοιμωμένη", "Δον Κιχώτης" και αυτά του εικοστού αιώνα "Ευγένιος Ονιεγκίν", "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Ημέρωμα της Στρίγγλας" , "La Fille Mal Gardee" του Φρεντερίκ Άστον, "Ονειρο Καλοκαίρινής Νύχτας", "Καρυοθραύστης" και "Κυρία με τις Καμέλιες" του Τζον Νοϊμάγερ.
Επιπλέον ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα των Μπαλανσίν, Κίλιαν, Βαν Μάναν, Πέτερ Μάρτινς καθώς και αντιπροσώπων της σύγχρονης σκηνής.

Το συγκρότημα θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο τα έργα:
- Svadebka σε μουσική Ιγκόρ Στραβίνσκι και χορογραφία Γίρι Κίλίαν.
- Brahms- Sconberg Quaertett σε μουσική Γιόχαν Μπαρμς "Κουαρτέτο για πιάνο σε σολ ελάσσονα, έργο αρ. 25", σε ενορχήστρωση του Αρνολντ Σένμπεργκ λαο σε χορογραφία Ζορζ Μπαλανσίν.
- The second detail, σε μουσική Θομ Γουίλεμς και χορογαρφία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς Γουίλιαμ Φορσάιθ