H διάσημη "Τραβιάτα" στο Μέγαρο!

04.05.2004
To μεγάλο γεγονός της άνοιξης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι το ανέβασμα της κοσμαγάπητης όπερας του Giuseppe Verdi "La Traviata", μια διεθνής συμπαραγωγή, που παρουσιάζεται με διπλή διανομή από τις 10 Μαϊου, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής και για έξι παραστάσεις.
To μεγάλο γεγονός της άνοιξης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι το ανέβασμα της κοσμαγάπητης όπερας του Giuseppe Verdi "La Traviata", μια διεθνής συμπαραγωγή, που παρουσιάζεται με διπλή διανομή από τις 10 Μαϊου, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής και για έξι παραστάσεις (10, 11, 13, 14, 16, 17 Μαϊου).
Η όπερα ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση Richard Bonyng, σκηνοθεσία Urlich Peter και με πολλά διάσημα ονόματα του διεθνούς λυρικού τραγουδιού, όπως οι σοπράνο Ruth-Ann Swenson και Andrea Rost, ο τενόρος Charles Castronovo, ο βαρύτονος Eduard Tumagian κ.α.

Η δημοφιλής "Τραβιάτα", από τις πιο ανεβασμένες όπερες στον κόσμο, από την πρώτη παρουσίασή της στη θρυλική La Fenice της Βενετίας το 1853 ως σήμερα, και με πολλές διασκευές σε άλλα είδη θεάματος, είναι ένα από τα εμβληματικά έργα του ευρωπαϊκού ρομαντισμού και σημείο αναφοράς του μελοδράματος του 19ου αιώνα.
Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα "Η κυρία με τις καμέλιες" του Αλέξανδρου Δουμά (υιού), η "Τραβιάτα" θεωρείται ένα λυρικό αριστούργημα με όλα τα αρχετυπικά σύμβολα του έρωτα και του θανάτου, λεπτοκεντημένα μέσα στους έξοχα δομημένους χαρακτήρες. Οι ήρωες Βιολέτα και Αλφρέντο αποτελούν εδώ και 150 χρόνια σύμβολα του ανεκπλήρωτου έρωτα και τραγικές μορφές της δυτικής τέχνης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Urlich Peter
Μουσική διεύθυνση: Richard Bonyng
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Γεωργιάδης (1925 - 2001)
Επιμέλεια σκηνικών-κοστουμιών: Jason Southgate
Φωτισμοί: Marcus Brunn
Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης

Ερμηνεύουν: Violetta Valery: Ruth-Ann Swenson, Andrea Rost, Masha Carrera (17/5), Alfredo Germont: Charles Castronovo (10, 13, 16/5) - Piotr Beczala (11, 14, 17/5), Giorgio Germont: Eduard Tumagian (10, 13, 16/5) - Jean-Luc Chaignaud (11, 14, 17/5), Flora Bervoix: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Annina: Αντωνία Καλογήρου, Gastone: Νίκος Τσαούσης, Barone Duphol: Στέφανος Κορωναίος, Marchese d'Obigny: Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Dottore Grenvil: Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Χορεύουν: Χριστίνα Βασιλοπούλου, Χρυσηϊς Λιατζιβίρη, Βασιλική Ρούκα, Γιάννης Καρούνης και Αίμων Γαροφάλλου.

Συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Χορωδία της Εθνικής Οπερας της Σόφιας, υπό τη διεύθυνση του Christo Kazandzhiev.

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: 10, 11, 13, 14, 16, 17 Μαϊου, 20.30
Εισιτήρια: ευρώ 110 (διακεκριμένη ζώνη) - 80 - 60 - 35 - 18 (φοιτητικό)