"Αθήνα - Πεκίνο" μέσω ... Σάο Πάολο!

04.03.2004
Στην 26η Μπιενάλε του Σάο Πάολο που θα πραγματοποιηθεί από 25 Σεπτεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2004 η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τον εικαστικό καλλιτέχνη Χάρη Κοντοσφύρη και τη διαδραστική εγκατάστασή του με τίτλο "Αθήνα - Πεκίνο". Το έργο εκτίθεται από τις 2 ως τις 31 Μαρτίου στην Cheapart της Αθήνας.
Στην 26η Μπιενάλε του Σάο Πάολο που θα πραγματοποιηθεί από 25 Σεπτεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2004 η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τον εικαστικό καλλιτέχνη Χάρη Κοντοσφύρη και τη διαδραστική εγκατάστασή του με τίτλο "Αθήνα - Πεκίνο". Επιμελητής της έκθεσης έχει ορισθεί η ιστορικός τέχνης Ειρήνη Σαββανή.
Το έργο του καλλιτέχνη εκτίθεται από τις 2 ως τις 31 Μαρτίου στην Cheapart της Αθήνας (Θεμιστοκλέους & Α. Μεταξά 25, Αθήνα, Τηλ. 210-3817517).

Η συγκεκριμένη εικαστική πρόταση έγινε με βάση το σκεπτικό της φετινής Μπιενάλε, έτσι όπως το ανέπτυξε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Alfons Hug στο κείμενό του "Image smugglers in a Free Territory". Εννοιολογικά, η ελληνική συμμετοχή θα διερευνήσει τη σημασία της "ελεύθερης περιοχής" σε σχέση με το επίκαιρο ζήτημα της αποδήμησης και της μετανάστευσης.

Η επιμελήτρια Ειρήνη Σαββανή αναφέρει: "Στην 26η Μπιενάλε του Σάο Πάολο ο καλλιτέχνης καλείται να κάνει μια νέα αξιολόγηση αυτού του συνεχώς μεταβαλλόμενου κόσμου, διερευνώντας μια ποικιλία θεμάτων όπως: ακαθόριστες ανθρώπινες σχέσεις, διαπολιτισμικά σημεία επικοινωνίας, χώροι σιωπής και περιοχές ενατένισης, φυσικοί και πνευματικοί χάρτες, στοιχεία ουτοπίας."
Η επιλογή του καλλιτέχνη και της επιμελήτριας έγινε μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος και την ευθύνη της διοργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής έχει η Διεύθυνση Εικαστικών Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού.