Τρία βήματα πριν τον Καμπανέλλη, τον Τσέχoφ, τον Μπέκετ...

11.02.2004
Στο Απλό Θέατρο παρουσιάζεται από τις 26 Φεβρουαρίου η παράσταση "Τρία βήματα πριν" με το Δημήτρη Καταλειφό, που ενσαρκώνει τους ήρωες των έργων τριών κορυφαίων δραματουργών: Ιάκωβου Καμπανέλλη, "Αυτός και το πανταλόνι του", Άντον Τσέχωφ "Κύκνειο Άσμα" και Σάμιουελ Μπέκετ "Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ".
Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός "Φάσμα" του Αντώνη Αντύπα παρουσιάζει από την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2004, στο Απλό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή) την παράσταση "Τρία βήματα πριν" με το Δημήτρη Καταλειφό, που ενσαρκώνει τους ήρωες των έργων τριών κορυφαίων δραματουργών: Ιάκωβου Καμπανέλλη, Αυτός και το πανταλόνι του, Άντον Τσέχωφ Κύκνειο Άσμα και Σάμιουελ Μπέκετ Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ.

Τα τρία μονόπρακτα παρουσιάζονται σε ενιαίο πρόγραμμα με το γενικό τίτλο "Τρία βήματα πριν", υποδηλώνοντας τη θεματική συγγένεια ανάμεσά τους, τις ομοιότητες συνθηκών, χρόνου, ηλικίας και χρονικής στιγμής στη ζωή του καθενός ήρωα, δεδομένου ότι και για τους τρεις η ροή της μνήμης αναδύει ένα οδυνηρό απολογισμό ζωής.

Την μετάφραση του έργου του Μπέκετ έχουν κάνει ο Δημήτρης Καταλειφός και ο Πάνος Παπαδόπουλος, ενώ τον Τσέχωφ μετέφρασε ο Λυκούργος Καλλέργης.
Την παράσταση "Τρία βήματα πριν" σκηνοθετεί ο Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράφει και τα σκηνικά και τα κοστούμια, ενώ τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος. Στο πλευρό του Δημήτρη Καταλειφού εμφανίζεται ο Γιώργος Μπινιάρης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο 21.15,
Κυριακή (λαϊκή) 18.00
Τιμές εισιτηρίων: ευρώ 18, 14 (φοιτητικό, λαϊκή).