Λιβανέζικη "αρχοντιά"!

05.02.2004
Το όνομά του Lebanon Palace, σε προϊδεάζει για κάτι το...λαμπερό, το χλιδάτο. Ωστόσο, το Λιβανέζικο αυτό στέκι δεν είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο "παλάτι", αλλά ένας μικρός, ζεστός χώρος, που διαθέτει καταπράσινο κήπο.
Το όνομά του Lebanon Palace, σε προϊδεάζει για κάτι το...λαμπερό, το χλιδάτο. Ωστόσο, το Λιβανέζικο αυτό στέκι δεν είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο "παλάτι", αλλά ένας μικρός, ζεστός χώρος, που διαθέτει καταπράσινο κήπο. Το περιβάλλον του θυμίζει καθαρά σπίτι, άρα και οι προτεινόμενες αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις είναι σπιτικές. Εκτός, όμως, από τις γεύσεις, το Lebanon Palace κρύβει κι άλλες χαρές, κυρίως το Σάββατο, όπου μία Αιγύπτια χορεύτρια δίνει...ρέστα στο χορό τις κοιλιάς, συγκινώντας τους θαμώνες (γυναίκες και άνδρες).

Ο χώρος
Η διακόσμηση του χώρου είναι καθαρά σε λιβανέζικα πρότυπα, αποφεύγοντας τα κραυγαλέα και προτιμώντας ένα χαμηλών τόνων στυλ. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το καφέ, ενώ συνδυάζεται άψογα με το μπεζ. Στους χρωματισμούς αυτούς έρχονται να "παίξουν" οι λιβανέζικες πινελιές, όπως πολύχρωμα φωτιστικά, κόκκινα κηροπήγια, χρωματιστές κανάτες, σεντούκια και ζωγραφιστοί δίσκοι.

Κουζίνα
Το μενού το επιμελείται προσωπικά το ζευγάρι των ιδιοκτητών. Σε αυτό, λοιπόν, θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από ζεστά και κρύα ορεκτικά όπως: χούμους, κίμπε (κεφτεδάκια με πλιγούρι και κουκουνάρι), ελαφρύ ταμπουλέ (με ελάχιστο πλιγούρι), μουτάμπλ (λιβανέζικη εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας) και κολάζ (απλή αραβική πίτα γεμιστή με χαλούμι και ρίγανη). Επίσης, περιλαμβάνει κλασικά σαμπούσεκ (λιβανέζικα κρεατοπιτάκια) και ρακακάτ (τυροπιτάκια με λίγο δυόσμο). Σπεσιαλιτέ τους, δε, είναι το σις ταούκ όπου πρόκειται για κοτόπουλο σουβλάκι με μία ελαφριά πικάντικη σάλτσα.

Λ. Ελευθερίας 44 (Αμφιθέας), Π. Φάληρο
Τηλ: 210- 9888311, 9849886
Τιμη: 20 - 25 ευρώ το άτομο.