"Από μηχανής... άνεμος" στη Νέα Σκηνή του Εθνικού!

04.02.2004
Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο το έργο του Μιχάλη Δήμου "Ο από μηχανής... άνεμος" στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.
Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο το έργο του Μιχάλη Δήμου "Ο από μηχανής... άνεμος" στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.
Ο συγγραφέας του έργου σημειώνει χαρακτηριστικά: "Το έργο "Ο από μηχανής ... άνεμος" λειτουργεί αρχικά σαν ένα ρεαλιστικό έργο, με ανάμεικτα κωμικά και τραγικά στοιχεία, ένα οικογενειακό δράμα, που επικεντρώνεται σε μία γνώριμη κατάσταση της νεοελληνικής ζωής, στο πάντα καυτό θέμα της περίθαλψης των γερόντων. Αυτός όμως ο μικρόκοσμος του πραγματικού αποτελεί και μία σύνοψη αλλά και αλληγορία της νεοελληνικής συνθήκης, όπως διαμορφώθηκε στο δεύτερο μισό του μόλις περασμένου αιώνα."
Ο Κώστας Τσιάνος αναφέρει χαρακτηριστικά για την παράσταση ότι: "Το Εθνικό Θέατρο, πιστό στους στόχους και τους σκοπούς του, παρουσιάζει ένα από τα πέντε νεοελληνικά έργα που προγραμμάτισε για την τρέχουσα θεατρική περίοδο. "Ο από μηχανής ... άνεμος" είναι ένα έργο με εξαιρετική δομή, με ενδιαφέρον θέμα, με σπαρταριστό δραστικό λόγο με χαρακτήρες πολυδιάστατους και αληθινούς. Συχνά οι ρεαλιστικές καταστάσεις αποκτούν ποιητικές κι ονειρικές διαστάσεις, ώστε το θέμα κι οι ήρωες του έργου από μία εξατομικευμένη πραγματικότητα θα αποκτήσουν μία συμπαντικότητα. Οι εξωφρενικές και δραματικές καταστάσεις εναλλάσσονται με κωμικά επεισόδια, γεμάτα χιούμορ που κάνουν το έργο ιδιαίτερα ελκυστικό. Ο Μιχάλης Δήμου καθρεφτίζει γνώριμα, όσο κι αναπάντεχα γεγονότα μίας συνηθισμένης οικογένειας που δεν θα της λείψουν οι σκληρές και τραγελαφικές συγκρούσεις."

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Κώστας Τσιάνος,
Σκηνικά - κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μοσχίδης, Μπέττυ Βαλάση, Νικολέτα Βλαβιανού, Χρήστος Βασιλόπουλος, Περικλής Καρακωνστόγλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 18.00
Πέμπτη- Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.00- 21.00
Κυριακή: 19.00

Τιμές εισιτηρίων σε ευρώ: 18, 10