Όταν τα "βουβά" ποιήματα μιλούν...

28.11.2003
"Εδωσα βουβά ποιήματα και πήραν φωνή", ανάφερε η Κική Δημουλά στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του cd με μελοποιημένα ποιήματά της, που τιτλοφορείται "Πληθυντικός αριθμός".
"Εδωσα βουβά ποιήματα και πήραν φωνή", ανάφερε η Κική Δημουλά στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του cd με μελοποιημένα ποιήματά της, που τιτλοφορείται "Πληθυντικός αριθμός". Ο "Λόγος" της μεγάλης ελληνίδας ποιήτριας διέπει αυτό το cd απ' άκρη σ' άκρη καθώς απαγγέλλει η ίδια ποιήματα όπως το "Έρεβος", το "Ερήμην", "Το λίγο του κόσμου", "Το τελευταίο σώμα μου", την "Εφηβεία της Λήθης", τον "Ήχο απομακρύνσεων". Παράλληλα, η ερμηνεία της Σοφίας Μιχαηλίδη και των μουσικών καθορίζουν και δίνουν το στίγμα του ήχου και της υφής της μουσικής του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη.

"Ο πληθυντικός αριθμός" είναι αποτέλεσμα μίας ξεχωριστής βραδιάς στο Δημοτικό Ωδείο Kαλαμάτας το Φλεβάρη του 2002. Στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του Ωδείου η Κική Δημουλά απήγγειλε ποιήματά της ανάμεσα σε μουσικά ιντελούδια μελοποιημένης ποίησής της από τον Νίκο Ξανθούλη.
Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και την Σουηδία όπου και έγινε το κύριο μέρος της ηχοληψίας στο στούντιο της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Σουηδίας τον Δεκέμβρη του 2002, ενώ η επεξεργασία του υλικού των ηχογραφήσεων έγινε από το Ηχογραφικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Aθηνών.

Ο πληθυντικός αριθμός... λοιπόν:

Ο έρωτας,
όνομα ουσιαστικόν,
πολύ ουσιαστικόν,
ενικού αριθμού,
γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού,
γένους ανυπεράσπιστου.
Πληθυντικός αριθμός
οι ανυπεράσπιστοι έρωτες.

Ο φόβος,
όνομα ουσιαστικόν,
στην αρχή ενικός αριθμός
και μετά πληθυντικός:
οι φόβοι
Οι φόβοι
για όλα από δω και πέρα.

Η μνήμη,
κύριο όνομα των θλίψεων,
ενικού αριθμού,
μόνον ενικού αριθμού
και άκλιτη.
Η μνήμη, η μνήμη, η μνήμη.

Η νύχτα, όνομα ουσιαστικόν,
γένους θηλυκού,
ενικός αριθμός.
Πληθυντικός αριθμός
οι νύχτες.
Οι νύχτες από δω και πέρα.



Ο "Πληθυντικός Αριθμός" είναι μία παραγωγή της Artion Records