Αθήνα-Πόλις εν κινήσει

22.09.2003
Την έκθεση «Αθήνα-Πόλις εν κινήσει» διοργανώνουν από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου στο Βερολίνο Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθηνών ΑΕ (ΕΑΧΑ) και Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Η εκσυγχρονιστική διαδικασία που ξεκίνησε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 90, επιταχύνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Την έκθεση «Αθήνα-Πόλις εν κινήσει» διοργανώνουν από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου στο Βερολίνο Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθηνών ΑΕ (ΕΑΧΑ) και Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Η εκσυγχρονιστική διαδικασία που ξεκίνησε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 90, επιταχύνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η Αθήνα εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που παρουσιάζεται με έργα, τα οποία αφενός αναδεικνύουν την πολιτιστική της κληρονομιά και αφετέρου ανανεώνουν ριζικά την πολεοδομία της. Η έκθεση «Αθήνα-Πόλις εν κινήσει», φιλοδοξεί να διασαφηνίσει αυτήν ακριβώς τη διαδικασία με αναρτημένες πληροφορίες, μακέτες, προβολές διαφανειών και ταινιών video καθώς και ψηφιακές προσομοιώσεις. Η έκθεση παρουσιάζεται στον πρώην υποσταθμό της εταιρείας ηλεκτρισμού Bewag Aktiengesellschaft & Co. KG, στην Prenzlauer Allee 33.

Στην έκθεση μετέχουν: η Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθηνών Α.Ε., το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου , ο δήμος Αθηναίων, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων , η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 ,η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η Τραμ Α.Ε.