Γεύσεις από...Ιώδιο!

09.06.2005
Το δικό του κοινό έχει αποκτήσει στα τρία χρόνια παρουσίας στον αθηναϊκό γαστρονομικό χάρτη το "Ιώδιο". Ο χώρος είναι απλός, του λείπει η "δήθεν" πολυτέλεια και το "βαρύ" ντεκόρ, ενώ το ζητούμενο σε ένα εστιατόριο, η κουζίνα, είναι κατά κοινή παραδοχή...αυθεντική.
Δύο χρόνια ζωής μετράει το "Ιώδιο" και μέσα στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του κοινό. Ο χώρος είναι απλός, του λείπει η "δήθεν" πολυτέλεια και το "βαρύ" ντεκόρ, ενώ το ζητούμενο σε ένα εστιατόριο, η κουζίνα, είναι κατά κοινή παραδοχή...αυθεντική.

Η κουζίνα
Εδώ, οι γεύσεις είναι αυθεντικές και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκιες. Βλέπετε, οι ιδοκτήτες έχουν τα δυο ιχθυοπωλεία ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ στην Νέα Σμύρνη. Το "Ιώδιο", κλασική ψαροταβέρνα δεν το λες κι αυτό διότι στο μενού περιλαμβάνονται κι άλλες γεύσεις, όπως τηγανητά πουγγακια με θαλασσινά και γλυκιά σάλτσα ντομάτας και λαχανικών, ριζότο με γόνο καλαμαριού και μελάνι σουπιάς ή φρέσκια κυδώνια γκρατιναρισμενα στο φούρνο με σως ολλανταιζ και παρμεζάνα

Ο χώρος
Το decor επιμελήθηκαν αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, επιλέγοντας το ξύλο ως κυρίαρχο στοιχείο του χώρου. Γενικά, η διακόσμηση είναι λιτή, όμως τα πάντα είναι έτσι τακτοποιημένα ώστε να φαίνεται η ταυτότητα του εστιατορίου. Υπάρχουν, δηλαδή, απεικονίσεις θαλασσινών τοπίων στους τοίχους, τόσο από γκραβούρες με πλοία που φεύγουν και έρχονται αλλά και από διάφορα αντικείμενα αλιείας σε διάφορα σημεία του χώρου.
Το Ιώδιο διαθέτει κι εξωτερικό χώρο για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου περιμετρικά υπάρχουν πολλά φυτά.

Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο
Τηλ: 210-9884258