Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου του 1945. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Τη δισκογραφική της καριέρα της ξεκίνησε στη δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης. Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια).
Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού. Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: "Μια Φορά Θυμάμαι", "Τα Μικρά Παιδιά", "Το Λέει Και Το Τραγούδι", "Ο Λύκος", "Το Τραγούδι Της Δραχμής", "Καφενείο", "Σερενάτα", "Έρχεται Κρύο", "Τσάι Γιασεμιού", "Τα Ήσυχα Βράδυα", "Batida de Coco", "Μπαρ το Ναυάγιο", "Λεωφορείο το 2". Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).
Στις 11 Φεβρουαρίου του 2008 ελάχιστα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη της συναυλία στο Βόλο, λιποθύμησε καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου και οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της "σοβαρή". Παρέμεινε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου σε καταστολή και σταθερή μα κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει.
Οι μνήμες της παιδικής της ηλικίας είναι συνυφασμένες με τη δυστυχία του πολέμου. Θυμάται το σπίτι τους να έχει μετατραπεί σε κέντρο διερχομένων. Το κουδούνι χτυπούσε 7 φορές την ημέρα από κόσμο που ζητιάνευε λίγο ψωμί, καθώς η μητέρα της φρόντιζε να έχει πάντα στο σπίτι ένα καρβέλι από το χωριό, από εκείνα τα καρβέλια που ζύγιζαν 15 οκάδες το καθένα. Το τραγούδι Το τραγούδι μπήκε από πολύ νωρίς στη ζωή της, καθώς από παιδί έμαθε να τραγουδά από τον πατέρα της, ο οποίος μπορεί να ήταν γιατρός στο επάγγελμα, αλλά ήταν και εξαιρετικός τραγουδιστής.
Τα μοναδικά ερεθίσματα ήταν ένα ραδιόφωνο που έπαιζε οπερέτες και τα δημοτικά τραγούδια που άκουγε στο χωριό από όπου καταγόταν, τη Λιβαδειά Ορχομενού. Όταν ήταν μικρή δεν τραγουδούσε μόνη της, αλλά κρυβόταν πάντα πίσω από τους «προστάτες» της, τον πατέρα και την αδερφή της. Καμιά φορά τραγουδούσε μόνο για τη μητέρα της, η οποία έκλαιγε όταν την άκουγε να τραγουδάει και μετά της έκανε όλα τα χατίρια. Οι σπουδές της στην Καλών Τεχνών Παρ΄ όλη την αγάπη που είχε για το τραγούδι, πριν ακόμα τελειώσει το γυμνάσιο έδωσε εξετάσεις για την Σχολή Καλών Τεχνών.
Είχε την τύχη τότε να γνωρίσει μεγάλες προσωπικότητες και να διδαχτεί πολλά από δασκάλους σαν τον Μόραλη, τον Σαραφιανό και τον Πρεβελάκη, προσωπικότητες που σημάδεψαν και χάραξαν βαθιά το χαρακτήρα και τις ιδέες της. Όταν ακόμα ήταν πρωτοετής στην Καλών Τεχνών, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Παπαστεφάνου σε μια εκδρομή, όπου την άκουσε να τραγουδά το «Άξιον Εστί». Ενθουσιάστηκε και την ρώτησε αν θέλει να κάνει δίσκο. Κάπως έτσι και χωρίς να ρωτήσει κανέναν έκανε τον πρώτο της μεγάλο δίσκο που είχε τίτλο “Τραγουδά η Αρλέτα”. Λογοκρίθηκε έντονα από τη χούντα και σταμάτησε να τραγουδά.
Τρία χρόνια αργότερα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα εκ μέρους του Ζορζ Μουστακί. Στην αρχή θεωρούσε ότι ήταν μια φάρσα, αλλά μετά το 4ο τηλεφώνημα τελικά πείστηκε. Πήγε στις Σπέτσες στο σπίτι της Ναταλίας Μελά, που ήταν φίλη με τον Μουστακί και την κάλεσε να τραγουδήσει στο Bobino, στο Παρίσι. Εκεί βρέθηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου, όπου έπαθε μεγάλο τρακ και κοκάλωσε μην μπορώντας να βγει στην σκηνή. Τότε βρέθηκε κάποιος να της δώσει μια γερή κλωτσιά και να βγει στην σκηνή και να ξεπεράσει τον φόβο του να τραγουδά μπροστά σε κόσμο. Παρόλο που την κέρδισε τον τραγούδι, δεν εγκατέλειψε ποτέ την ζωγραφική. Μέχρι σήμερα έχει κάνει δύο εκθέσεις, ενώ έχει σχεδιάσει όλα τα εξώφυλλα για τους δίσκους της. Επίσης η καλλιτεχνική της φλέβα φαίνεται και μέσα από τη γραφή της.
Το ’97 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Από πού πάνε για την άνοιξη;” με ποιητικά και πεζά κείμενα, αλλά και με δικά της σχέδια. Οι συνεργασίες Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης. Στο ενεργητικό της μετρά πολλά επιτυχημένα μουσικά κομμάτια, αλλά τρία έγιναν «σουξέ»: το «Μια φορά θυμάμαι», η «Σερενάτα», και το «Μπαρ το Ναυάγιο». Η συνεργασία που ξεχωρίζει στη ζωή της είναι αυτή με τον Λάκη τον Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι και η αιτία που παρέμεινε στον χώρο του τραγουδιού. Μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο έκανε δύο δίσκους που αγαπήθηκαν πάρα πολύ από τον κόσμο.
Η περιπέτεια της υγείας της Από 23 χρονών έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας και έχει κινδυνεύσει πολλές φορές. Το χειρότερο όμως έγινε στις 11 Φεβρουαρίου του 2008 ελάχιστα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη της συναυλία στο Βόλο, όταν λιποθύμησε καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου και οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της “σοβαρή”. Παρέμεινε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου σε καταστολή και σταθερή μα κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει....
Δισκογραφία
Τραγουδά η Αρλέτα (Lyra, 1966)
Αρλέτα Νο2 (Lyra, 1967)
Στο Ρυθμό του Αγέρα (Lyra, 1968)
12+1 Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (Lyra, 1969)
Έξη Μέρες (Lyra, 1970)
Ταξιδεύοντας (Lyra, 1976)
Romancero Gitano (Lyra, 1978)
Ένα Καπέλο με Τραγούδια (Lyra, 1981)
Περίπου (Lyra, 1984)
Τσάι Γιασεμιού (CBS, 1985)
Ζητάτε Να Σας Πω (CBS, 1987)
Δέκα και μία νύχτες - ζωντανή ηχογράφηση από το Περοκέ (CBS, 1989)
Εκτός Έδρας (CBS, 1989)
Άσε τα Κρυφά Κρυμμένα (Columbia, 1991)
Μετά Τιμής (Portrait, 1993)
Έμπορος Ονείρων (Ακτή, 1995)
Και Πάλι Χαίρετε (Legend, 2009)
Demo (Lyra, 2010)
Συμμετοχές (Τραγούδι / Σύνθεση / Στίχος)
Aνθολογία Β – Ο Γιάννης Σπανός μελοποιεί Έλληνες ποιητές. (Διάφοροι) (Lyra, 1968)
Ερωφίλη – Νίκου Μαμάγκακη (Διάφοροι) (Lyra, 1970)
Τρίτη Ανθολογία – Ο Γιάννης Σπανός μελοποιεί Έλληνες ποιητές. Ερμηνεύει η Αρλέτα και ο Κώστας Καράλης (Lyra, 1975)
Παιδί Της Γης – Νότη Μαυρουδή / Μάνου Χατζιδάκι. Ερμηνεύει η Αρλέτα και ο Ηλίας Λιούγκος (Lyra, 1977)
Αναφορές Και Σχήματα (Διάφοροι) (CBS, 1986)
Κάπου Ανατολικοδυτικά – Νότης Μαυρουδής (Διάφοροι) (CBS, 1989)
Δεν Έχω Ιδέα – Σταμάτη Κραουνάκη (Διάφοροι) (CBS, 1989)
Η Παρεούλα (τραγούδια για παιδιά, μεγάλα και μικρά) (Διάφοροι) (ΜΙΝΟΣ, 1989)
Ίσως Φταίνε Τα Φεγγάρια – Νότης Μαυρουδής (Διάφοροι) (Ακτή, 1990)
Ούτε Που Ρώτησα – Μανώλης Λιδάκης (CBS, 1990)
Τα 28 Μου Χρόνια – Σοφία Βόσσου (CBS, 1990)
Ανέκδοτες Ηχογραφήσεις – Ελένη Καραΐνδρου (ΜΙΝΟΣ, 1991)
Το Τραγούδι Γυμνό (Διάφοροι) (Fidelity, 1992)
Γυάλινος Δρομέας – Πέτρος Γαιτάνος (Polydor, 1992)
Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ. (Διάφοροι) (Portrait, 1993)
Ο Παράξενος Ερωμένος – Σπύρου Ιωαννίδη (Διάφοροι) (Portrait, 1994)
Της Αγάπης Μαχαιριά – Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας (Ακτή, 1994)
Πασπαρτού - "Ανέκδοτα και Αινίγματα Τραγούδια του Λάκη Παπαδόπουλου" (Διάφοροι) (Lyra, 1996)
Σάννυ Μπαλτζή & Santa Fila (Ακτή, 1996)
Ονειροκλέφτης – Τάσου Ποταμιάνου (Διάφοροι) (MBI, 1996)
Service (Δέκα Ανέκδοτα Τραγούδια + 6 Bonus Tracks) – Σταμάτη Κραουνάκη (Διάφοροι). Έκδοση του περιοδικού Κλικ. (Αυγ. 1997)
Οι Τροβαδούροι της Καρδιάς μου – Άλκης Αλκαίος (Διάφοροι) – Βιβλίο και CD (Καμπανάκι/Universal, 2007)