Κηλαηδόνης: Βρεθήκαμε στο λαϊκό προσκύνημα στο Μεταξουργείο [photos]

09.02.2017
Στο θέατρο Μεταξουργείο, στην οδό Ακαδήμου, στο καλλιτεχνικό στέκι που με αγάπη και μεράκι έστησε με τη σύζυγό του Άννα Βαγενά, βρίσκεται σήμερα η σορός του Λουκιανού Κηλαηδόνη, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ανάμεσα σε αυτούς που είπαν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη ήταν οι: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σταμάτης Γαρδέλης, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Άννα Νταλάρα και Γιώργος Νταλάρας και πολλοί άλλοι. Η Άννα Βαγενά ντυμένη στα μαύρα ευχαρίστησε θερμά όλους όσους θέλησαν να τη συλλυπηθούν.

Το φέρετρο με τη σορό του Λουκιανού Κηλαηδόνη βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα του θεάτρου που τόσο αγάπησε. Οικείοι του κάθονται ακροβολισμένοι στις θέσεις της πλατείας, σαν θεατές στην... τελευταία παράσταση του καλλιτέχνη! Τοποθετημένο πάνω σε βαθύ μπλε χαλί, το φέρετρο είναι καλυμμένο με ολάνθιστα λουδούδια - κάποια από αυτά τα έχουν φέρει όσοι έρχονται να πουν το τελευταίο αντίο στον δημοφιλή δημιουργό. Ανάμεσα στα λουλούδια ξεχωρίζει μια χαρακτηριστική φωτογραφία του Κηλαηδόνη στο πιάνο του.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η αποτέφρωση της σορού του τραγουδοποιού, καθώς αυτή ήταν σύμφωνα με τη σύζυγό του Άννα Βαγενά η επιθυμία του.

Χ.Τ.