Rolling Stones: Στα άδυτα της έκθεσης που σπάει ταμεία στο Λονδίνο [photos+vds]

06.04.2016
Χρειάστηκαν 5,7 εκατομμύρια δολάρια, 3 χρόνια προετοιμασίας και πάνω από 500 cult αντικείμενα της θρυλικής μπάντας για να στηθεί η πρωτοποριακή έκθεση - αφιέρωμα με τίτλο Exhibitionism: The Rolling Stones.

Η έκθεση διηγείται την πλούσια ιστορία του θρυλικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος και άνοιξε τις πύλες της μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου στην περίφημη γκαλερί Saatchi του Λονδίνου. Μουσικά όργανα, ρούχα, στίχοι, αφίσες, βιντεοκλίπ σε πρώτη προβολή και πολλά άλλα, που προήλθαν από το αρχείο της μπάντας και από ιδιωτικές συλλογές, θα ξετρελάνουν τους θιασώτες του συγκροτήματος.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μια ρέπλικα του πρώτου διαμερίσματος του συγκροτήματος, να μπουν σε ένα τυπικό στούντιο ηχογράφησης αλλά και στα παρασκήνια των συναυλιών, ενώ στον τελευταίο χώρο του πρότζεκτ, με την ονομασία «Performance», οι επισκέπτες θα νιώσουν πως βρίσκονται πάνω στη σκηνή μαζί με τους Stones.

H αφίσα που διαφημίζει την έκθεση - δημιουργία του Βρετανού σχεδιαστή Μαρκ Νόρτον με τη βοήθεια των Τζάγκερ και Γουάτς- απαγορεύτηκε να αναρτηθεί στο Μετρό του Λονδίνου, αλλά και στις στάσεις λεωφορείων.

Οι γερόλυκοι της ροκ έκαναν μια πρόμο εμφάνιση στα εγκαίνια και ο Μικ Τζάγκερ δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε δει κάτι παρόμοιο. Έγιναν εκθέσεις για τον Ντέιβιντ Μπόουι και την Μπιόργκ, που δυστυχώς δεν τις είδα, αλλά αυτή η έκθεση αφιερωμένη σε μια μπάντα δεν έχει προηγούμενο.»

«Είναι μια μεγάλη έκπληξη, που έχει διάρκεια, γιατί η μπάντα συνεχίζει να εργάζεται και είναι ωραίο που βλέπουμε όλα αυτά, να καταγράφονται τα χρόνια που πέρασαν», πρόσθεσε ο Ρόνι Γουντ, ο οποίος δήλωσε επίσης, ότι το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά νέο άλμπουμ με καινούργια τραγούδια και διασκευές.

Χρ. Τσατσαράγκου

Δείτε το εκπληκτικό τρέιλερ: