Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης απόδοσης είναι η ανάδειξη του δακτυλικού εξαμέτρου, του κρυφού παλμού του έπους, μέσα από μία καθαρά μουσική και ρυθμική προσέγγιση. Με σύγχρονο και φυσικό τρόπο, ο λόγος απαγκιστρώνεται από ένα πλαίσιο «ακαδημαϊκό» και τοποθετείται στην καρδιά του σήμερα.
Οι αναγνώσεις των ραψωδιών θα συνεχιστούν, κάθε βδομάδα μία διαφορετική ηθοποιός θα παρουσιάζει σε σκηνικό αναλόγιο μία ραψωδία. Ο Στάθης Λιβαθινός αποφάσισε να ζωντανέψει και πάλι τον Ομηρικό λόγο στην εμβληματική μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη, επιλέγοντας αυτή τη φορά το έπος της Οδύσσειας.
Σαν ηθοποιός-τραγουδίστρια αλλά και σκηνοθέτης, η Φένια Παπαδόδημα έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τον παλμό του δακτυλικού εξαμέτρου αλλά και με τη μουσική προσέγγιση του Ομηρικού λόγου, έτσι όπως αντηχεί ακόμη και στα νέα ελληνικά. Έχει εμβαθύνει στην τέχνη και τις τεχνικές των αρχαίων ραψωδών και αοιδών εξερευνώντας ζωντανά παραδείγματα σε διαφορετικούς αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου.
Διδάσκει τη ζωντανή σχέση της αρχαίας μετρικής και του δακτυλικού εξαμέτρου με τη σύγχρονη παραστατική τέχνη, σαν εισηγήτρια στο Ίδρυμα Λασκαρίδη τα τελευταία δύο χρόνια.
Μετά την παρουσίαση της Φ. Παπαδόδημα στο Εθνικό, θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της παράστασης “Limbo” στις 4 Νοέμβρη στο Faust “Theatre – Arts”, σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Χριστάκη.