Όλη η αλήθεια πίσω από το «Fuck you Greece» των Φινλανδών Nightwish

14.07.2015
Πλημμυρίδα αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το δημοφιλές συγκρότημα των Nightwish, το οποίο έχει και επίσημο fan-club στη χώρα μας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον κύριο Τζον Φίνμπεργκ, τον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι μανατζάρει το γνωστό φινλανδικό συγκρότημα Nightwish. Ο Φίνμπεργκ χωρίς ίχνος σεβασμού πόσταρε στο προφίλ του στο Facebook το παρακάτω σχόλιο, βρίζοντας χυδαία την Ελλάδα.

«Άντε γαμ@@ου Ελλάδα, μου γαμ@@@ς τα σχέδια για το φθινόπωρο, γαμ@@@ας τις παγκόσμιες αγορές. Εύχομαι όποιος ψήφισε κατά του προγράμματος διάσωσης να καταλήξει να ζει στους δρόμους, χωρίς να έχει τίποτα. Γαμώ».

Φυσικά όχι μόνο πέσαμε από τα σύννεφα με την απαράδεκτη επίθεση του Τζον Φίνμπεργκ, αλλά ξέσπασε θύελλα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του συγκροτήματος ... με τον μάνατζερ να κατεβάζει το σχόλιο... too late.

Ακολούθησε χαλαρό ποστάρισμα των μελών του συγκροτήματος που τον «άδειασαν» κανονικά:
«Για όποιον ενδιαφέρεται, είτε τώρα είτε στο μέλλον: Με το φως να είναι στραμμένο στην πρόσφατη παρεξήγηση από το σχόλιο ενός ανθρώπου εκτός του συγκροτήματος στα social media έχουμε να πούμε τα εξής. Οι σκέψεις και οι απόψεις των Nightwish εκπροσωπούνται ΜΟΝΟ από τα μέλη των Nightwish. Και τώρα σταματήστε τις ανοησίες, κλείστε τον υπολογιστή και πηγαίνετε να πάρετε λίγο φρέσκο αέρα»

Αναφορικά με το ελληνικό fan-club των Nightwish, με επιστολή τους μας επιβεβαίωσαν ότι:

«Ποτέ σε καμία επίσημη ανακοίνωση και κανένα από τα επίσημα μέλη του συγκροτήματος δεν έγραψε το οτιδήποτε για τη χώρα μας και τα γεγονότα που συμβαίνουν εδώ! Τα λεγόμενα αυτά ήρθαν από το Facebοοκ του ανθρώπου που κλείνει το tour, όχι μόνο των Nightwish στην Αμερική, αλλά και από άλλα συγκροτήματα του χώρου όπως Sabaton, Kamelot κ.α. ο ίδιος μάλιστα λίγο μετά έκανε και 2ο post μετανιωμένος και ζητώντας συγγνώμη! Κατά συνέπεια, η μπάντα και η διαχείρισή τους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα συγκεκριμένα λεγόμενα! Επίσης, ποτέ δεν υπήρξε κάποια προγραμματισμένη εκδήλωση!»

Τέλος, παραθέτουμε καταληκτικό σχόλιο του «μάνατζερ», που δημιούργησε βλακωδώς όλο αυτό το γαϊτανάκι παραπληροφόρησης, το οποίο στράφηκε κατά του συγκροτήματος:

«Πρέπει να πω ότι οι τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες... νομίζω μίλησα πολύ νωρίς, όταν έκανα αυτά τα σχόλια για την κατάσταση στην Ελλάδα ... πιο πολύ μίλησα για τους πολιτικούς ... αλλά νομίζω κάποιοι πολίτες προσβλήθηκαν. Δεν πίστεψα ότι κάποιος θα διαβάσει το σχόλιό μου, συγγνώμη, ... σε εκείνους που προσέβαλα τις συγγνώμες μου...»