O Μιχάλης Σαράντης είναι ο μεγάλος νικητής του Βραβείου Χορν!

09.03.2015
Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ο φετινός μεγάλος νικητής του Βραβείου Δημήτρης Χορν. Ο νεαρός ηθοποιός βραβεύτηκε για το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ) και το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

Ο Μιχάλης Σαράντης, πολύ συγκινημένος, παρέλαβε τον σταυρό του Δημήτρη Χορν από τα χέρια του περσινού νικητή, Γιώργου Χρυσοστόμου και αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα του, η οποία δυστυχώς "παλεύει" στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»....

Θυμίζουμε πως το βραβείο Δημήτρης Χορν είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη πέμπτη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2013-2014 (Φθινόπωρο 2013-Καλοκαίρι 2014), με αλφαβητική σειρά, ήταν οι ακόλουθοι:

-Μάνος Καρατζογιάννης για το ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα).

-Ντένης Μακρής για το ρόλο του Άμλετ, στον έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία)

-Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του: στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service» , σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Και στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δε θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χἀρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής).

Την εκδήλωση της απονομής χαιρέτησε ο Σταμάτης Φασουλής. Για το Δημήτρη Χορν μίλησε ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος και έπαιξε στο πιάνο αγαπημένες επιτυχίες του που πρωτοακούστηκαν από τη φωνή του Δημήτρη Χορν. Σε ρόλο- έκπληξη το συγκρότημα Melisses με την κυρία Μάρω Κοντού.

Τη συνολικότερη οργάνωση επιμελήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

Γ.Ο