Το Physical Graffiti των Led Zeppelin συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής [vds]

09.01.2015
Στις 24 Φεβρουαρίου το Physical Graffiti, έκτο άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος Led Zeppelin, κλείνει 40 χρόνια ζωής και συντελεστές του αποφάσισαν να το γιορτάσουν με την κυκλοφορία μιας νέας deluxe έκδοσης.

Την επιμέλεια της έκδοσης ανέλαβε ο κιθαρίστας της μπάντας Jimmy Page. Θα περιέχει μεταξύ άλλων και διαφορετικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών του συγκροτήματος.

Οι Led Zeppelin επανακυκλοφόρησαν πέρσι τα πρώτα πέντε τους άλμπουμ τα οποία σκαρφάλωσαν ακόμη μία φορά στο Top 10 σε αρκετές χώρες παγκοσμίως.

Οι φίλοι του συγκροτήματος αναρωτιούνται εάν θα δουν και πάλι τους Robert Plant, John Paul Jones και Jimmy Page ξανά μαζί στη σκηνή μετά την τελευταία εμφάνιση τους στο 02 Arena του Λονδίνου τον Δεκέμβριο το 2007. Η απάντηση ήρθε από τον Page «Βαρέθηκα να περιμένω τον Robert Plant πότε θα το αποφασίσει...» Είπε χαρακτηριστικά.

Το Physical Graffiti είχε πρωτοκυκλοφορίσει στις 24 Φεβρουαρίου του 1975 και την παραγωγή είχε κάνει ο Jimmy Page. Σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και μόνο στις στις Η.Π.Α (μέχρι το 2006) είχε γίνει 16 φορές πλατινένιο.

Δημήτρης Κοτάκος