Όλο το Χαλάνδρι χωράει σ' αυτό το Βαζάκι [photos+συνέντευξη]

09.12.2014
Παντζάρι: Σε πολλές χώρες υπάρχει η πεποίθηση ότι αν δύο άνθρωποι φάνε από το ίδιο παντζάρι θα ερωτευθούν. Αυτό είναι από τα ωραία wikiρητά που θα διαβάσεις στον τοίχο του μαγαζιού που μπαίνεις κουρασμένος και βγαίνεις άλλος άνθρωπος. Χωρίς καμία υπερβολή.

Το Βαζάκι άνοιξε στο Χαλάνδρι κι ανέλαβε την αποστολή να διώξει από πάνω μας όλη την αρνητική ενέργεια. Και το πέτυχε. Η Σταυρούλα και η Μαριαντίνα είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα μαγαζί με πολύ ιδιαίτερους χυμούς μέσα σε βαζάκια ο οποίοι δε θυμίζουν σε τίποτα τους παρασκευασμένους και φουλ στα συντηρητικά που κυκλοφορούν και να μας αποτοξινώνουν από οτιδήποτε μας ρουφάει όλη την ενέργεια.

Στην πιο φωτεινή γωνία της Αριστοτέλους, μπορείς να μπεις στο χώρο τους και να δοκιμάσεις τις περίεργες συνταγές τους, να τις πάρεις πακέτο για το δρόμο, να παραγγείλεις περίεργες σούπες και ροφήματα αλλά και να μάθεις για σεμινάρια που έχουν στα προσεχώς. Τους κάναμε μια επίσκεψη μαζί με τη φωτογραφική μηχανή και κάποιες ερωτήσεις αγκαζέ για τις κοπέλες και λίγο παρακάτω είναι όσα κρατήσαμε...

Πως ξεκίνησε το Βαζάκι
Σ & Μ- Πέρσι τέτοια εποχή θέλαμε να κάνουμε κάτι με τη Μαριαντίνα με την οποία είμαστε 20 χρόνια φίλες, ώστε το σώμα μας να έχει ευεξία γιατί νιώθαμε μια συνεχόμενη υπνηλία! Οπότε ο αδερφός μου μας πρότεινε να κάνουμε αποτοξίνωση με χυμούς και ξεκινήσαμε για τρεις μέρες αλλά το κρατήσαμε για πολύ παραπάνω κι είδαμε μια φοβερή αλλαγή γενικώς.

Το σώμα μας λειτουργούσε καλύτερα, το δέρμα ήταν πιο λαμπερό, τα μάτια μας πιο καθαρά και μας συνέβαινε στην κυριολεξία αυτό που λέμε για την ευεξία και τις θετικές σκέψεις. Κάναμε λίγο γιόγκα παράλληλα αλλά κυρίως η διατροφή ήταν εκείνη που μας έδωσε απίστευτη ενέργεια κι είδαμε ότι βοηθάει πάρα πολύ και σωματικά αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Στη συνέχεια προσθέσαμε σαλάτες και ξηρούς καρπούς και αυτή η διαδικασία κράτησε πάνω από μήνα.

Λίγο καιρό μετά, τον Φεβρουάριο σκεφτήκαμε πως κάτι τόσο φανταστικό πρέπει να το μάθει κι ο κόσμος οπότε θα κάνουμε ένα μαγαζί. Εν τω μεταξύ είχαμε παραιτηθεί από τις δουλειές μας και ψάχναμε για έναν χώρο ήρεμο, προσιτό, όχι τεράστιο και κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Δυσκολίες που υπήρχαν στην αρχή.

Δυσκολίες που υπήρχαν στην αρχή
Σ- Μας πήρε ένα χρόνο μέχρι να τελειώσουν όλες οι διαδικασίες που χρειάζονταν για να ανοίξει το μαγαζί. Επίσης το βασικό πρόβλημα είναι το άγχος. Λόγω της οικονομικής κρίσης, πέφτουν από πάνω σου φίλοι και συγγενείς για να σε προστατέψουν και σου λένε τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν όταν πας να ανοίξεις μια δική σου επιχείρηση. Φόροι, ΦΠΑ και τα γνωστά γραφειοκρατικά… οπότε είχαμε υποστεί ένα φοβερό bulling το οποίο για μένα αυτό είναι η μεγαλύτερη δυσκολία! Γιατί πάνω που λέγαμε ότι υπάρχει μία φανταστική ιδέα που μας ενθουσιάζει, είχαμε αρχίσει να ψάχνουμε συνταγές, φτιάχναμε τα πάντα από την αρχή, προσπαθούσαμε να εξελίξουμε ό,τι μαθαίναμε για τους χυμούς, μας επηρέαζε αυτή η κατάσταση.

Οι Συνταγές
Σ- Ψάχνουμε στο ίντερνετ για ό,τι μας ενδιαφέρει και μπορεί να είναι χρήσιμο αλλά 9 στις 10 συνταγές είναι δικές μας. Είναι και ανάλογα τη χρονική περίοδο. Δηλαδή σκεφτόμαστε ποια φρούτα και λαχανικά έχουμε αυτή την εποχή και μετά αρχίζουμε και παίζουμε με τις ποσότητες.

Τι ζητάει πιο συχνά ο κόσμος
Μ-Ο χυμός που έχει μέσα λεμόνι, σέλερι, αγγούρι, ginger και μήλο και φαντάσου είναι από εκείνους που δεν ξέραμε στην αρχή αν θα τους βάλουμε στο μενού. Σκεφτόμασταν πως τα συστατικά του ίσως φαίνονταν περίεργα ειδικά το σέλερι που δεν το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα!

Take away και πακέτα αποτοξίνωσης.
Οι περισσότεροι προτιμούν το take away κι έχουμε ξεκινήσει σιγά σιγά και μια προσπάθεια για delivery. Η κοπέλα που ήρθε πριν πήρε το πακέτο της αποτοξίνωσης- αυτό που λέγαμε στην αρχή ότι δοκιμάσαμε κι εμείς- και το συγκεκριμένο διαρκεί για 14 μέρες και είναι ίσως το πιο ακραίο. Οι περισσότεροι πελάτες το κάνουν για τρεις μέρες, υπάρχουν ορισμένοι λίγο πιο μάχιμοι που θα το δοκιμάσουν για πέντε μέρες αλλά κι εκείνοι που κάνουν ένα τεστ για μία μέρα για να δουν αν αντέχουν. Ουσιαστικά αντικαθιστάς τα γεύματα σου με χυμούς και σούπες και παράλληλα πίνεις πολύ νερό ή τσάι κι έχεις κανονικά πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και βραδινό όπως θα έκανες κανονικά.

Για τα συγκεκριμένα πακέτα, έχουμε επικοινωνήσει με διατροφολόγους, έχουμε τον φίλο μας τον Γρηγόρη ο οποίος κάνει ομοιοπαθητική και τον συμβουλευόμαστε και πάντα οτιδήποτε φτιάχνουμε τα τεστάρουμε πάνω μας πριν τα δώσουμε. Πέρα από την αποτοξίνωση που κάνεις είναι κάτις σαν ένα boost βιταμινών κι όσον αφορά τους πελάτες, οι περισσότεροι που τα επιλέγουν είναι άντρες.

Πάντως για να μην μπερδευτεί ο κόσμος, δεν είναι κάποια δίαιτα ή αλλαγή διατροφής αλλά σαν μία μικρή νηστεία με χυμούς όπως το λέμε κι όποιος δοκιμάζει ένα πακέτο για πολλές μέρες επειδή έχει κάποιο θέμα υγείας πάντα μιλάει με τον γιατρό του από πριν.

Διαδικασία
Υπάρχουν λίγοι ευτυχώς που τους φαίνεται ακριβό σαν προϊόν το οποίο όντως είναι λίγο παραπάνω και το καταλαβαίνω απόλυτα αλλά δεν είναι καθόλου απλοϊκή η διαδικασία της δημιουργίας τους κι ο τρόπος αποχύμωσης είναι πολύ συγκεκριμένος. Δηλαδή δεν χρησιμοποιούμε μπλέντερ ή έναν αποχυμωτή που να πηγαίνει πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να είναι φοβερά παραγωγικός.

Αυτός που χρησιμοποιούμε είναι φτιαγμένος από ατσάλι, λειτουργεί με υδραυλική πρέσα, είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχει στο Λονδίνο. Απαιτείται αρκετός χρόνος για να γίνει κάποιος χυμός κι εξάγει το μέγιστο δυνατό των θρεπτικών στοιχείων άρα αυτό συνυπολογίζεται στην τιμή.

Παράλληλες δράσεις
Γενικά το Βαζάκι θέλουν να είναι ένας χώρος ευπρόσδεκτος και να λειτουργήσει σαν πόλος ανταλλαγής απόψεων και να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά! Οπότε στον πάνω χώρο τον οποίο τον φτιάχνουμε θα κάνουμε κάποια σεμινάρια, μαθήματα και συζητήσεις, μασάζ, αρωματοθεραπείες και άλλα. Θα έρθουν άνθρωποι όπως ο Γρηγόρης που θα μιλήσουν για εναλλακτικούς τρόπους διατροφής όπως η ομοφαγία, θα πούμε για τους χυμούς, έχουμε κλείσει μία κοπέλα που θα κάνει γιόγκα για εγκύους και κάποιος άλλος θα κάνει μαθήματα διαλογισμού Τετάρτη παρά Τετάρτη. Γενικά έρχονται αρκετοί και μας ζητάνε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα και θα είναι όλα πολύ οικονομικά.

%PHOTO17%

%PHOTO18%

*Ψάξε και το βρεις:
Διεύθυνση- Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

Fb event

Site

Συνέντευξη/ Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου